Breaking

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

Μεγάλη Αλβανία αυτοί, Μεγάλη Ελλάδα εμείς…

Τίθενται προ των ευθυνών τους Τσίπρας και Καμμένος!


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Κατά το παρελθόν πολλές φορές έχω κάνει αναφορά με συνεχή άρθρα μου, στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, για τις εδαφικές ανακατατάξεις και τον επανακαθορισμό των συνόρων στα Βαλκάνια, που ήδη έχουν ξεκινήσει!
Οι συνεχείς αναφορές μας με ατράνταχτα ντοκουμέντα, περί του διαμελισμού των Σκοπίων και την προσπάθεια της Αλβανίας στη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, επιβεβαιώνονται από το Βρετανό διπλωμάτη Τίμοτι Λες, ο οποίος σε βιβλίο του αναφέρει πολλές χρήσιμες αναλύσεις, οι οποίες θα πρέπει να απασχολήσουν την ελληνική Πολιτεία, αλλά
και την ελληνική διπλωματία:
«Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στη συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί. … η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια…»!

Το αλβανικό όνειρο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά στα Σκόπια…

…όπου μετά από 6 μήνες ακυβερνησίας, σχηματίστηκε κυβέρνηση από το νικητή των εκλογών του Δεκεμβρίου 2016, σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ και των αλβανικών κομμάτων που σχημάτισαν το συνασπισμό της “αλβανικής πλατφόρμας”! Η οποία δημιουργήθηκε κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, αμέσως μετά τις εκλογές στα Σκόπια, όπου τα 4 αλβανικά κόμματα κατέλαβαν 20 έδρες!
Επιπλέον στοιχείο υπεροχής της Αλβανίας στα Σκόπια είναι και η εκλογή – για πρώτη φορά – στη γείτονα χώρα Αλβανού Προέδρου της Βουλής! Ο οποίος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, μίλησε αλβανικά!

Οι Βούλγαροι “οικοδομούν” το δικό τους όνειρο επί πολλά χρόνια…

…μη αναγνωρίζοντας “Μακεδονικό Έθνος”, θεωρώντας ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Βούλγαροι. Έτσι, επί σειρά ετών φροντίζουν να προμηθεύουν την βουλγαρική υπηκοότητα σε πολλούς φοιτητές των Σκοπίων που φοιτούν σε βουλγαρικά Πανεπιστήμια!
Αξιοσημείωτο, πως όταν τα Σκόπια έγιναν κράτος το 1991, η Βουλγαρία κατάθεσε υπόμνημα στον ΟΑΣΕ αναφέροντας ότι σ΄ αυτό το κράτος κατοικούν 2 εκατομμύρια Βούλγαροι και 200 χιλιάδες Έλληνες Βλαχόφωνοι!
Μια μαρτυρία, που επιβεβαίωσε και ο πρώτος Πρόεδρος του νεοσύστατου κρατιδίου, Κίρο Γκλιγκόροφ, σε τσέχικη εφημερίδα τον Ιούνιο του 1992, όταν παραδέχτηκε την ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια που απαριθμούσε 100 χιλιάδες κατοίκους!
Αυτήν την συνέντευξη την είχε αναδημοσιεύσει εκείνη την εποχή η “Μεσημβρινή” (16/6/93)!

Η Ελλάς “λάμπει” πάντοτε με την απουσία της…

…μη διεκδικώντας τίποτε, μη απαιτώντας τίποτε! Με μια προδοτική συμπεριφορά, όταν στις τελευταίες δυο απογραφές στο γειτονικό μας κρατίδιο, οι κυβερνώντες τα Σκόπια, φρόντισαν να εξαφανίσουν την υπαρκτή ελληνική μειονότητα! Με την “ευγενική χορηγία” βεβαίως, των ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες φρόντισαν να μη στείλουν αντιπροσωπία στην ΠΓΔΜ, όταν ακόμη και η Τουρκία έστειλε, προστατεύοντας το ελάχιστο στοιχείο που έχει στην περιοχή!
Όταν στην απογραφή του 1941 καταγράφηκαν 100 χιλιάδες Έλληνες Ορθόδοξοι και στην απογραφή του 1951 καταγράφηκαν 158 χιλιάδες!

Μια εθνική ενέργεια του Βλαχόφωνου Έλληνα δημοσιογράφου Στέργιου Καλόγηρου…

…καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες! Ο οποίος απέστειλε επιστολή (2/5/2017) στον ΠτΔ, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και σε όλους του αρχηγούς των κομμάτων (και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο), εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον του ακρότατου αυτού τμήματος του Ελληνικού Έθνους! Αναφέροντας και απαιτώντας από τους υψηλότατους παραλήπτες αυτής της επιστολής: «…Σας μεταφέρω την αγωνία των ιδίων (ομογενών μας) αλλά και όλων εμάς των πυρωμένων βλαχόφωνων Ελλήνων, να προστατευθούν τα αδέλφια μας στην επικείμενη διάλυση της ΠΓΔΜ και να μη συληθούν τα άγια χώματα των εστιών και των τάφων των προγόνων τους, να μη χωριστεί η Πατρίδα τους ανάμεσα σε μια “Μεγάλη Αλβανία” και μια “Μεγάλη Βουλγαρία”, αλλά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην αγκάλη της αγαπημένης Πατρίδας Ελλάδας…»!

Κι όμως υπάρχει μεγάλη ελληνική εθνική μειονότητα στα Σκόπια…

…και αποδεικνύεται από το ντοκουμέντο που κατ΄ αποκλειστικότητα παρουσιάζει σήμερα η Ελεύθερη Ώρα! Μια διακήρυξη της “Οργάνωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας” εν έτει 1992 επί Πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!
«Εμείς οι πάνω από 250.000 Έλληνες της Δημοκρατίας των Σκοπίων, διακηρύσσουμε ότι, από τα πανάρχαια χρόνια αποτελούμε εθνική ελληνική μειονότητα και απαιτούμε την αναγνώρισή μας, τόσο από τις αρχές της χώρας που ζούμε, όσο και από τους αρμοδίους διεθνείς οργανισμούς (ΔΑΣΕ, ΕΟΚ, ΟΗΕ, Σ.Ε.).
Διεκδικούμε την αναγνώριση, κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των ατομικών μας δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι άλλες εθνικές μειονότητες στις χώρες της Βαλκανικής και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αρχές των Σκοπίων αποφεύγουν να μας αναγνωρίσουν σαν μειονότητα και εξακολουθούν να μας στερούν και να καταπατούν τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας, τα οποία δεν απολαμβάνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες.
Απαιτούμε να μας αποδοθούν τα ελληνικά μας επίθετα, που αποδεικνύουν και την καταγωγή μας, τα οποία με τη βία μας ανάγκασαν να αλλάξουμε κατά την περίοδο του πανίσχυρου κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο, να ομιλούμε την μητρική μας ελληνική γλώσσα, που από αιώνες μιλούσαν οι πρόγονοί μας. Να πάψουν οι σε βάρος μας διακρίσεις και το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουμε.
Επίσης, απαιτούμε την αναγνώριση και κατοχύρωση όλων των ατομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων που σχετίζονται με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την ελεύθερη επικοινωνία με την μητέρα Ελλάδα και την ισότιμη συμμετοχή μας στο δημόσιο βίο, την διατήρηση και ανάπτυξη της ελληνικής μας παραδόσεως και την ελεύθερη άσκηση κάθε νόμιμης επαγγελματικής ή άλλης δραστηριότητας.
Αξιώνουμε από το σημερινό σταλινικό καθεστώς της κυβέρνησης του Γκλιγκόροφ, να σταματήσουν οι παντοειδείς και μεθοδευμένες συνεχείς διώξεις των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας και δηλώνουμε ότι οργανωμένοι και με δημοκρατικούς τρόπους, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την αναγνώριση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας.
Θέλουμε με την αναγνώριση των δικαιωμάτων μας, να ζούμε ισότιμα και με αξιοπρέπεια μαζί με τις άλλες μειονότητες (Αλβανούς, Σέρβους, Τούρκους κ.λπ.) και να εργαστούμε αδελφωμένοι για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της νέας δημοκρατίας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες (παλαιούς γηγενείς, Σαρακατσάνους, Βλάχους και πολιτικούς πρόσφυγες), να συνενωθούν μαζί μας για την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών»!

“Προδόθηκε” ο Κώστας Μητσοτάκης!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πως ο Κώστας Μητσοτάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον γι΄ αυτό το εθνικό ζήτημα και ανέθεσε στην Υφυπουργό του των Εξωτερικών κ. Βιργινία Τσουδερού, την εξόχως αυτή εθνική υπόθεση!
Όμως, με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία, το ζήτημα και οι ελπίδες της ελληνικής μειονότητας ενταφιάστηκαν!
Ο Κώστας Μητσοτάκης ήταν ενήμερος των γεωπολιτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια, γι΄ αυτό επεδίωξε την πραγματοποίηση βαλκανικής διάσκεψης στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1993, με τη συμμετοχή της Ελλάδος, της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας! Μια συνάντηση που “διέρρευσε” και γι΄ αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στη Βουλγαρία και την Αλβανία για να απόσχουν!
Ενδεχομένως, σε επόμενο άρθρο μου να σας αποκαλύψω τον ρουφιάνο Υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη ματαίωση του σχεδίου των Μητσοτάκη – Μιλόσεβιτς για τα Σκόπια!
Παρά ταύτα, επανέρχομαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου