Breaking

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Κορινθία: Η καλοστημένη κομπίνα με τα αυτοκίνητα μέσω ίντερνετ

Αποτέλεσμα εικόνας για πολυτελη αυτοκινητα

Αλλα έξι άτομα ταυτοποίησαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαρθρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και εξαπατούσε με υποτιθέμενες πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων, μέσω αγγελιών στο ίντερνετ, δεκάδες ανυποψίαστους που έψαχναν να αγοράσουν αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 70 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της σπείρας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ταυτόχρονα εξιχνιάστηκαν άλλες οκτώ περιπτώσεις απάτης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 49 και τη λεία της σπείρας σε 62.490 ευρώ. 

Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015 οι δράστες αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο για υποτιθέμενες πωλήσεις αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων και γεωργικών ελκυστήρων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Διέγραφαν την αγγελία


Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατόρθωναν να πείθουν τα θύματά τους να τους καταθέτουν προκαταβολές σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή μέσω εμβασμάτων σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων ή μέσω τηλεφωνικών ταχυδρομικών επιταγών. Κατόπιν, σταματούσαν κάθε επαφή με τα θύματα και διέγραφαν την αγγελία.

Αρχικά, σε μία ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο των ερευνών, αρχικά 41 απάτες, από τις οποίες απέσπασαν συνολικά 53.332 ευρώ!
Τότε είχαν συλληφθεί έξι Ελληνες, αρχηγικά μέλη της οργάνωσης (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 31, 29, 24 και 21 ετών, και δύο γυναίκες, 59 και 43 ετών), ενώ αναζητούνταν μία 41χρονη και ταυτοποιήθηκαν άλλα έντεκα περιφερειακά μέλη.
Στη συντονισμένη επιχείρηση είχαν λάβει μέρος άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τμήματος Ασφάλειας Αργους και του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου