Breaking

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ TΟΠ ΓΚΑΝ: Ο τραγικός θάνατος του πιλότου, η σκηνή του σεξ και ο Τομ Κρουζ που δεν ήξερε…(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

26. Μαΐου, 2017 
r23r_2
Το 1986 ο απρόβλεπτος και ταλαντούχος Μάβερικ έμπαινε στη στρατιωτική σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνει ένας από την ελίτ των χειριστών μαχητικών αεροπλάνων.
Ο λόγος για τον θρυλικό ρόλο του Τομ Κρουζ που τον έκανε περιζήτητο σταρ στο Χόλιγουντ, στην ταινία «Τοπ Γκαν».

prwtagwnistes-tainias-top-gun-tote-kai-twra-01-600x396
Την ταινία σκηνοθέτησε ο Τόνι Σκοτ και το σενάριο έγραψαν οι Τζιμ Κας και Τζακ Επς Τζούνιορ. Αερομαχίες, αίσθημα και ένας νέος γοητευτικός ηθοποιός, ήταν τα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής που έφερε συνολικές εισπράξεις 353,8 εκατομμύρια δολάρια.
Τεράστια εμπορική επιτυχία, που κατάφερε να λάβει 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του «Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού». Το σάουντρακ της ταινίας «Take My Breath Away», των Berlin έγινε παγκόσμια επιτυχία. .
Η ταινία που έκανε διάσημο τον Τομ Κρουζ έχει συνδεθεί με μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του αμερικανικού κινηματογράφου.
Ο 53χρονος διάσημος πιλότος και κασκαντέρ Αρτ Σολ, είχε προσληφθεί για να βοηθήσει στις σκηνές που απαιτούσαν επικίνδυνα εναέρια γυρίσματα. Απογειώθηκε για να κινηματογραφήσει τις σκηνές, όπως είχε κάνει αναρίθμητες φορές στο παρελθόν, αλλά αυτή η ταινία έμελλε να είναι η τελευταία του.
Όσο η κάμερα κατέγραφε, ο Σολ ειδοποίησε για ένα πρόβλημα στο αεροπλάνο. Δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 1985. Τραγική ειρωνεία είναι ότι και στο σενάριο, το αεροπλάνο του Μάβερικ πέφτει και σκοτώνεται ο καλύτερός του φίλος. Μέχρι σήμερα τα αίτια της πτώσης παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ ποτέ δεν βρέθηκαν ούτε τα απομεινάρια του αεροσκάφους, ούτε και το πτώμα του Σολ. Η ταινία αφιερώθηκε στην μνήμη του άτυχου πιλότου που έχασε τη ζωή του….
Ο Τομ Κρουζ δεν ήταν η αρχική επιλογή για τον ρόλο του Μάβερικ. «Έπεσαν» και άλλα ονόματα στο τραπέζι όπως του Τομ Χανκς, του Σον Πεν, του Νίκολας Κέιτζ, του Πάτρικ Σουέιζ και του Τζον Κιούσακ. Μάλιστα, προτάθηκε και το όνομα του Τζον Τραβόλτα, καθώς ήταν πιλότος και στην πραγματική του ζωή. Όμως, το κασέ του ήταν πολύ υψηλό, καθώς μεσουρανούσε εκείνη την εποχή. Όσον αφορά στον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο, η αρχική πρόταση έγινε στην Άλι Σίντυ η οποία απέρριψε τον ρόλο λέγοντας: «Ποιος θέλει να βλέπει τον Τομ Κρουζ να πιλοτάρει ένα αεροσκάφος;». Αργότερα, δήλωσε πως μετάνιωσε για την επιλογή της….
kelly-bomber-590x400
Τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε η εκρηκτική Κέλυ Μακ Γκίλις, η οποία μέχρι τότε ήταν μια μάλλον άγνωστη ηθοποιός.
Στην αρχή της ταινίας εμφανίζεται με τακούνια. Στις σκηνές με τον Τομ Κρουζ αναγκάστηκε να μείνει ξυπόλυτη, καθώς ήταν αρκετά ψηλότερη από τον συμπρωταγωνιστή της. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας όπου στέκονται όρθιοι, η Κέλυ στέκεται ακόμα πιο χαμηλά, σε μια λακκούβα που έσκαψαν οι υπεύθυνοι της ταινίας για είναι στο ίδιο ύψος με τον Τομ Κρουζ. Η ερωτική σκηνή ανάμεσα στον Τομ Κρουζ και την Κέλυ ΜακΓκίλις γυρίστηκε περίπου 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας και προστέθηκε εμβόλιμα, καθώς οι ιθύνοντες της ταινίας ήθελαν να την κάνουν λίγο πιο… «πικάντικη».
H Κέλυ όμως είχε βάψει τα μαλλιά της καστανά για τις ανάγκες ενός νέου ρόλου για αυτό στην σκηνή φαίνονται οι σκιές τους. Επίσης, την ώρα που ανεβαίνει με το ασανσέρ για να συναντήσει τον Μάβερικ, φορά καπέλο για να μη φαίνεται η διαφορά στο χρώμα των μαλλιών της.
Οι σκηνές όπου ο Τομ Κρουζ πιλοτάρει το μαχητικό αεροσκάφος φυσικά και δεν είναι αληθινές, αλλά γίνονται αληθινές πτήσεις. Όσοι ηθοποιοί πέταξαν με τα διθέσια μαχητικά που πιλοτάριζαν επαγγελματίες χειριστές, έκαναν εμετό, λόγω της υψηλής ταχύτητας των αεροσκαφών τύπου F-14 , εκτός από τον Άντονι Έντουαρντς ο οποίος είχε γερό στομάχι. Τον Τομ Κρουζ στις εναέριες σκηνές ντούμπλαρε ο πιλότος Σκοτ Άλτμαν, ο οποίος αργότερα έγινε αστροναύτης….
08_zpsa286601e-590x400
Η ταινία προκάλεσε ένα σύντομο φαινόμενο θαυμασμού για την αεροπορία. Τα «fly» τζάκετ έγιναν μόδα και αυξήθηκαν οι αιτήσεις για την αεροπορία κατά 500%. Φυσικά, τα γυαλιά Ray Ban του Μάβερικ, που φόραγε όταν οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του, έγιναν η νέα μόδα της νεολαίας.
Ο Τομ Κρουζ όμως δεν ήξερε να οδηγεί μηχανή και έκανε μαθήματα στο πάρκινγκ του καταστήματος που πωλούσε μηχανές στην Καλιφόρνια….
www.onalert.gr_-600x337

Το σίκουελ της ταινίας βρισκόταν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 στα σκαριά, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα λόγω του υψηλού κόστους της παραγωγής. Ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ είπε ότι «συνεχίζουμε να θέλουμε να γυρίσουμε την ταινία με τον Τομ και η Paramount επίσης ενδιαφέρεται ακόμα για το πρότζεκτ… Όσο ο Κρουζ είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα, ευελπιστούμε ότι τελικά θα γίνει».
Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά για τον ηθοποιό. Ο Τομ Κρουζ έχει αφήσει πίσω του τρεις γάμους και είναι 52 ετών. Λογικά, στο νέο σενάριο δεν θα είναι μαθητής, αλλά διοικητής της σχολής TOP GUN. Άλλωστε πρωταγωνιστής είναι, ό,τι θέλει κάνει……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου