Breaking

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

AΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ! ΘΑ ΣΑΣ… ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ… ΜΑΣΕΛΕΣ!!! «ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ…!!!» (ΒΙΝΤΕΟ)

koitasmata

Πρόκειται για τα Μεγαλύτερα του Κόσμου!!!
«Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες. Το νέο μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας, μας δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζουμε πως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν νοτιοδυτικά της Κρήτης, είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου!», είπε μιλώντας στο Ράδιο 984 ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος αναφερόμενος στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της Ενέργειας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «αν αυτό μας κάτσει» η Ευρώπη με αυτό το κοίτασμα εξασφαλίζει την ενέργειά της για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια.
Υπενθυμίζεται,  κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κόμβο στον τομέα της ενέργειας τη Κρήτη αφενός λόγω γεωγραφικής θέσης καθώς αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό των ενεργειακών διαδρομών και των αγωγών και αφετέρου λόγω της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως και δυτικά του νησιού.
Κοιτάσματα, όπως σημείωσε με νόημα, για τα οποία υπάρχει “ζεστό” ενδιαφέρον από τους ξένους πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Την ίδια ώρα διακεκριμένοι επιστήμονες, παραθέτουν νέα εντυπωσιακά επιστημονικά δεδομένα που αποκαλύπτουν, ή πιο σωστά “φωτογραφίζουν” την ύπαρξη γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και εκτιμάται ότι περιέχει τουλάχιστον 43 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Tcm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου