Breaking

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Πόλεμος των θυγατέρων του ZARA για 66 δισ.

Πόλεμος των θυγατέρων του ZARA για 66 δισ.Οι δύο κόρες του μεγιστάνα, Amancio Ortega, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara «μάχονται» για το ποια θα πάρει στα χέρια της την περιουσία του.Οι θυγατέρες του 81χρονου πλέον αφεντικού του ομίλου ρούχων με καταστήματα σε όλο τον κόσμο, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικούς γάμους, «έχουν βγάλει τα σπαθιά» και κάνουν τα πάντα να γίνουν «κληρονόμοι», εξ ου και οι διαρροές στα διεθνή ΜΜΕ.


Αυτή τη στιγμή, ο «αυτοκράτορας» της μόδας, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Inditex, που έχει τα καταστήματα Zara, αποτελεί τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ευρώπης, ενώ συναγωνίζεται την περιουσία του Bill Gates της Microsoft.

Τα ρούχα της εταιρείας έχουν λατρευτεί από όλο τον κόσμο και έχουν φορεθεί ακόμα και από την Δούκισσα του Cambridge, Κέιτ Μίντλετον.



Πόλεμος για την αυτοκρατορία...
Το ερώτημα, όμως, το οποίο το τελευταίο διάστημα απασχολεί τα διεθνή Μέσα είναι ένα «ποια από τις δύο κόρες του θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας και θα κληρονομήσει τα πάντα;» και η απάντηση παίζεται 50-50 ανάμεσα στην κόρη του Marta (από τον δεύτερο γάμο) και την κόρη του Sandra (που είναι ο καρπός του πρώτου).

Η Sandra η κόρη του από τον πρώτο γάμο
Η Sandra η κόρη του από τον πρώτο γάμο
Τα προγνωστικά φέρεται να συγκεντρώνει η Marta, η οποία γίνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα πρώτο θέμα για τις εμφανίσεις της.

Η κόρη του Marta
Η κόρη του Marta

Όσα ξέρουμε για τον Ortega...
Η ιστορία του ξεκίνησε το 1936... Γεννήθηκε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του εμφύλιου σπαραγμού. Ο πατέρας του εργάζονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό και είχε σταλεί να οικοδομήσει την γραμμή στη Λα Κορούνια όπου και έμεινε για πολλά χρόνια με την οικογένεια του.

Μόλις ήταν 13 ετών αποφάσισε να πει «αντίο» στο σχολείο, καθώς έβλεπε την μητέρα του να υποφέρει και να ζητά πίστωση ακόμα και από τον μπακάλη. Έτσι ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα κατάστημα ρούχων.

Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει υπεύθυνος στο μεγαλύτερο κατάστημα ρούχων όπου και γνώρισε την πρώτη του σύζυγο, Rosalia Mera, που τον βοηθήσει να χτίσει την δική του επιχείρηση.

O ιδρυτής των καταστημάτων Zara, Arnancio Ortega, ανακηρύχθηκε πέρυσι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το «Forbes». Η μετοχή της Inditex, μητρικής των Zara, Massimo Dutti και Pull&Bear το 2016 σημείωσε άνοδο 2,5%, αυξάνοντας την προσωπική περιουσία του Ortega κατά 1,7 δισ. δολάρια. Με την αύξηση, το συνολικό ύψος της περιουσίας του διαμορφώθηκε στα 79,5 δισ. δολάρια. Το 2017, το χαρτοφυλάκιό του εκτιμήθηκε στα 66 δισ. ευρώ.

Μπορεί η κόρες του να είναι αυτές που διεκδικούν την περιουσία, αλλά ο κύριος Zara σημειώνεται πως με την πρώτη του σύζυγο έχει αποκτήσει και έναν γιο, τον Marcos. Μέχρι στιγμής δεν έχει μπει στα παιχνίδια διαδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου