Breaking

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Η πρώτη Ελληνίδα που προσπαθεί να κατακτήσει το Έβερεστ -Το ταξίδι προς την κορυφή

Για το Νεπάλ αναχωρεί σήμερα η Κική Τσακαλδήμη, η πρώτη Ελληνίδα που θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην κορυφή του Έβερεστ. Η 38χρονη ορειβάτισσα από την Αλεξανδρούπολη…

θα συναντηθεί στο Κατμαντού με τον εκπαιδευτή της Satyabrata Dam και τους δύο Sherpa της αποστολής Higher than Everest και από εκεί θα πεζοπορήσουν προς το base camp του Έβερεστ. Η Κική Τσακαλδήμη θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην κορυφή των 8.848 μέτρων μετά από 40 ημέρες προετοιμασίας και εγκλιματισμού σε μεγάλα υψόμετρα. Η ελληνική αποστολή Higher than Everest, την οποία υποστηρίζουν το ελληνικό τσάι Tuvunu και η Τhe North Face, μπαίνει στην τελευταία και πιο σημαντική φάση της, αυτή που θα την οδηγήσει προς την κορυφή του κόσμου.
Μετά από μία εσωτερική πτήση προς την πόλη Lukla, στο βορειοανατολικό άκρο του Νεπάλ, θα ξεκινήσει μία πεζοπορία επτά ημερών προς την κατασκήνωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου κάθε χρόνο. Στη διαδρομή, η Κική, ο Satya και οι δύο Sherpa του Higher than Everest, θα περάσουν από το χωριό Khumjung και από το περίφημο Tengboche, τη γενέτειρα του Tenzing Norgay, του Sherpa που συνόδευσε τον Sir Edmund Hillary στην πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στο Έβερεστ το 1953.
Οι επόμενες στάσεις για τα μέλη της Higher than Everest θα είναι στο χωριό Dingboche και στον οικισμό Lobuche (4.940 μ.), από όπου το πεζοπορικό μονοπάτι ανεβαίνει για πρώτη φορά πάνω από τα 5.000 μ. στη θέση Gorak Shep. Στο σημείο Kala Patthar (5.644 μ.) η αποστολή θα αντικρίσει για πρώτη φορά το Έβερεστ.
Στις 11 Απριλίου, η ελληνική αποστολή θα φτάσει στο base camp, στα 5.364 μ., το οποίο είχε χτυπηθεί από δύο ισχυρότατους σεισμούς το 2015, με αποτέλεσμα το θάνατο 19 ανθρώπων. Από το base camp, το οποίο τέτοια εποχή κάθε χρόνο είναι πλημμυρισμένο από ορειβάτες, sherpa και δημοσιογράφους που καλύπτουν τις ορειβατικές αποστολές, η Κική θα έχει στη διάθεσή της πάνω από ένα μήνα προετοιμασίας πριν επιχειρήσει την πρώτη της ανάβαση στην κορυφή. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται καθημερινή εκπαίδευση στον παγετώνα Khumbu και αναβάσεις για εγκλιματισμό και αποστολή προμηθειών στις ενδιάμεσες κατασκηνώσεις 1, 2 και 3 (6.100 – 6.800 μ.), οι οποίες βρίσκονται στο μονοπάτι προς την κορυφή.
Πηγή: xanthinea.gr

Μάρτιος 31, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου