Breaking

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ποινική δίωξη για τρία στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη για τρία στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ
Για κακουργήματα διώκονται τρία στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατηγορούνται για «λαθροχειρίες» στη λίστα του διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών με σκοπό τη στελέχωση των ΜΕΘ.


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη κατά τριών μη πολιτικών προσώπων (υπαλλήλων) του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τον επίμαχο διαγωνισμό, για τον οποίο είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρα. Η αναφορά μάλιστα έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή από τον Ιούλιο του 2016 προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. 

Η ποινική δίωξη σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορά τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους. Αν και είχε ζητηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, με το σκεπτικό ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εκτελούσαν τις εντολές προϊσταμένων τους σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις, αυτό δεν έγινε. Η Εισαγγελία Εφετών διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και έτσι η δικογραφία επέστρεψε με την παραγγελία της άσκησης ποινικής δίωξης . Ο φάκελος της υπόθεσης τελικά διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους

Στην αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε κάνει λόγο για σωρεία παρατυπιών στην αρχική λίστα επιτυχόντων, την οποία επεξεργάστηκε προκειμένου να διορθωθούν λάθη στη μοριοδότηση τα οποία είχαν γίνει με αποτέλεσμα να μην εγκρίνει τη εν λόγω λίστα το ΔΣ . του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που τον οδήγησε στην παύση των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου