Breaking

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τα 4 πράγματα που συνειδητοποιείς τον πρώτο καιρό του γάμου


Αν ετοιμάζεστε να κάνετε το μεγάλο βήμα και να μείνετε με τον αγαπημένο σας «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος», σίγουρα έχουν περάσει από το μυαλό σας όλα τα πιθανά σενάρια για το πώς θα είναι η ζωή ενός παντρεμένου.
Είτε από αυτά που φαντάζεστε πως ισχύουν, είτε από αυτά που έχετε δει από τους γονείς σας, τους φίλους και τους συγγενείς, οι σκέψεις πηγαίνουν και έρχονται. Ακόμη όμως κι αν ο γάμος δεν είναι στα κοντινά σχέδιά σας ή δεν βρίσκεται καθόλου στο πλάνο της ζωής σας, οφείλετε να παραδεχτείτε πως έστω και μία φορά έχετε αναρωτηθεί για τις εκπλήξεις που κρύβει μία συμβίωση και πόσο μάλλον όταν αυτή προορίζεται να κρατήσει για πάντα.
Η ξαφνική εναλλαγή της εργένικης ζωής στα γαμήλια δεσμά επιφυλάσσει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Πολλές από αυτές είναι ευχάριστες και πολλές δυσάρεστες. Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα σημεία που θα αλλάξουν στη ζωή σας;
1. Οι δύο οικογένειες γίνονται μία
Σίγουρα, αν είστε για καιρό με τον σύντροφό σας έχετε γνωρίσει τους γονείς του και είναι πιθανό να έχετε αναπτύξει και μία σχέση μαζί τους. Ποια είναι η άποψή σας; Τους συμπαθείτε; Τους αγαπάτε; Ή δεν αντέχετε να βρίσκεστε κοντά τους; Όταν ο Μπεν Στίλερ συναντήθηκε με τον πεθερό του, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στα Πεθερικά της Συμφοράς η έκβαση σίγουρα δεν ήταν και τόσο καλή. Το ίδιο ισχύει και για τη Τζένιφερ Λόπεζ και την Τζέιν Φόντα στην Κακιά Πεθερά, που ήταν μάλλον ο μεγαλύτερος εφιάλτης της κάθε γυναίκας. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις παραπάνω από 7 θανάσιμες πεθερές που έχουμε όλοι παρακολουθήσει στην ελληνική τηλεόραση.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ζωή με τα μελλοντικά πεθερικά σας θα είναι μία σκέτη κόλαση. Αντίθετα, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και σίγουρα το στερεότυπο της «κακιάς πεθεράς» -ειδικά όταν μιλάμε για τη δική σας οικογένεια- δεν πρόκειται να βοηθήσει πουθενά.
Με το που παντρευτεί ένα ζευγάρι οι επισκέψεις και οι συναντήσεις των γονέων αρχίζουν να πυκνώνουν αισθητά και αυτό που μπορεί να σας τρομοκρατήσει στην αρχή, είναι η ιδέα της συνύπαρξης των δικών σας γονιών με του συζύγου σας στον ίδιο χώρο. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε, είναι πως η δική σας, προσωπική σχέση με τα πεθερικά σας θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα. Θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και σεβασμός και από τις δύο πλευρές για να δημιουργήσετε μία καλή βάση. Εξάλλου, όπως δεν επιλέγουμε εμείς την οικογένειά μας, έτσι δεν μπορούμε να επιλέξουμε και την οικογένεια των ανθρώπων με τους οποίους ταιριάζουμε.
Γι' αυτό, καλωσορίστε τη νέα σας οικογένεια, μοιραστείτε εμπειρίες μαζί της και μάθετε καινούργια πράγματα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα εκνευριστείτε που θα πρέπει να ακυρώσετε τη βραδινή έξοδο με τις φίλες σας, επειδή έχετε επισκέψεις από τη δεύτερη ξαδέρφη της νονάς του άντρα σας, όμως τι να κάνετε; Αυτή είναι η οικογένειά σας!
 
 
2. Δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος
Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι ανεξάρτητα από το αν είμαστε παντρεμένοι ή όχι. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πιο πιεσμένος είναι ο χρόνος όταν έχεις να ασχοληθείς με τα θέματα του σπιτιού. Οι ώρες διασκέδασης και ξεκούρασης μειώνονται αυτόματα, αλλά τουλάχιστον σε έναν γάμο, ο ένας έχει κοντά του τον άλλο.
Υπάρχει όμως και μία ακόμη πιο θετική πλευρά των πραγμάτων από τη συντροφικότητα. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο αργόσχολοι γινόμαστε όταν είμαστε ολομόναχοι; Μπορεί να κολλήσουμε στην τηλεόραση, να αποκοιμηθούμε ξαφνικά χωρίς να το καταλάβουμε και για πολλές μέρες να λέμε συνεχώς «αυτό θα το κάνω αύριο», «δεν προλαβαίνω τώρα» κλπ. Όταν όμως βρεθείτε στον ίδιο χώρο με κάποιον -και στην προκειμένη όταν είστε σπίτι με τον άντρα σας- αυτόματα μπορείτε να γίνετε πολύ πιο παραγωγικές. Η παρουσία ενός ανθρώπου γύρω μας λειτουργεί στην ψυχολογία σαν «επίβλεψη» για τις κινήσεις που κάνουμε. Αμέσως αποκτάτε κίνητρο να ολοκληρώσετε αυτά που έχετε ενώ την ίδια στιγμή κινητοποιείτε και τον σύζυγό σας. Ένα παραγωγικό ζευγάρι είναι και ευτυχισμένο ζευγάρι.
3. Τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο
Όπως παντού έτσι και στον γάμο, τα χρήματα έχουν το κομμάτι τους. Φανταστείτε αν εκεί που είχατε συνηθίσει να ξοδεύετε αλόγιστα τα χρήματά σας, ερχόταν κάποιος -ο άντρας σας- και σας έλεγε να μετράτε μέχρι και το τελευταίο σεντ των εξόδων σας για να έχετε πλήρη επίγνωση των οικονομικών σας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν αντιστρέψετε τους ρόλους. Ο συνδυασμός διαφορετικών φιλοσοφιών είναι πάντα δύσκολη υπόθεση και τα οικονομικά δεν θα αποτελέσουν την εξαίρεση του κανόνα.
Το πρώτο σοκ θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν γίνεται να λειτουργείτε ανεύθυνα πλέον. Το θετικό της υπόθεσης όμως είναι πως δεδομένου πως έχετε αποφασίσει να σοβαρευτείτε -γάμος, παιδιά, σκύλος, οικογένεια- ένας άνθρωπος που θα σας βάλει ένα μέτρο στα υπερβολικά έξοδά σας, κάθε άλλο παρά ενοχλητικός μπορεί να είναι. Είστε δύο και όταν είστε ενωμένοι, τα πάντα είναι καλύτερα.
4. Η φλόγα θέλει προσπάθεια για να μείνει αναμμένη
Σε αντίθεση με την Ολυμπιακή φλόγα, η φλόγα ενός γάμου χρειάζεται αρκετή έως πολλή προσπάθεια για παραμείνει ζωντανή. Από εκεί που ανυπομονούσες να παντρευτείς και να ζήσεις τον έρωτά σου με τον αγαπημένο σου κάτω από την ίδια στέγη, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις δεν σας επιτρέπουν να μείνετε μέσα στο παραμυθένιο συννεφάκι σας... Ποιο είναι το αντίδοτο; Η προσοχή! Και όταν λέμε προσοχή, εννοούμε να δίνετε το 100% της στο έτερον ήμισυ όταν βρίσκετε χρόνο αποκλειστικά για εσάς. Μπορεί ορισμένες φορές το σπίτι να γίνεται κουραστικό, όμως πρέπει πάντα να θυμάστε πως το πραγματικό μας σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά μας και στην προκειμένη η καρδιά σας βρίσκεται εκεί ακριβώς που θέλετε να είναι.
Φωτογραφίες: Shutterstock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου