Breaking

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται οι e-πλειστηριασμοί

Έρχονται οι e-πλειστηριασμοί

Μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (e-auctions) ακινήτων από τις τράπεζες, αρχής γενομένης -πιλοτικά- από τον Μάρτιο. Τον εν λόγω μέτρο περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι τράπεζες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έχουν έτοιμα 10.000 ακίνητα, τα οποία θα βγουν στο σφυρί έως το τέλος του 2017, ενώ ακόμη ένα πακέτο 15.000 ακινήτων είναι έτοιμο για το 2018Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν ήδη «πακετάρει» 10.000 ακίνητα μεγάλων οφειλετών προκειμένου να τεθούν προς πλειστηριασμό έως το τέλος του 2017.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν έτοιμο και δεύτερο «πακέτο» 15.000 ακινήτων, τα οποία θα βγουν στο σφυρί το 2018. 

Με το νέο καθεστώς, οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 17.00 και ως τόπος διενέργειάς τους ορίζεται η έδρα του συμβολαιογράφου.

Η διαχείριση της ηλεκτρονικής διαδικτυακής πύλης για τη διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα ανατίθεται με τη σύμφωνη γνώμη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Κάθε υποψήφιος πλειοδότης ή ο πληρεξούσιός του ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του δηλώνει τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο πλειστηριασμό σύμφωνα με τους όρους αυτού και υποβάλλει την εγγύηση της παρ. 1 του άρθρου 965 και το τυχόν πληρεξούσιο της παρ. 2 του άρθρου 1003 ΚΠολΔ μέχρι ώρα 15.00 της προηγούμενης του πλειστηριασμού ημέρας στον υπάλληλο του πλειστηριασμού.

Κάθε πλειοδότης διορίζει αντίκλητο που να κατοικεί στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης είτε με δήλωσή του προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού, στο γραφείο του, είτε με ηλεκτρονικά μέσα, μέχρι ώρα 15.00 (3:00 μ.μ.) της προηγούμενης του πλειστηριασμού ημέρας, διαφορετικά αντίκλητος θεωρείται ο γραμματέας του Πρωτοδικείου του τόπου της εκτέλεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου