Breaking

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κόρινθος: Ο ανώτατος εισαγγελέας που κοσμεί την δικαιοσύνη !



Δεν κάνει θόρυβο.
Περνά σχεδόν απαρατήρητος μετά απο πολλές δεκαετίες διαμονής στην Κόρινθο.
Ζεί σεμνά και λιτά.
Είναι μία τις ελάχιστες λαμπρές προσωπικόητες, που έχει αυτή η πόλη, αλλά προτιμά, την γαλήνη της οικογένειας του και τον σεβασμό όσων τον γνωρίζουν και ξέρουν, ποιός είναι και τι έχει καταφέρει.

Γεννήθηκε να υπηρετήσει την δικαιοσύνη. Ζεί για την δικαιοσύνη.
Δεν είναι μοναχικός άνθρωπος αλλά έντονα κοινωνικός και προσιτός.
Παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στην πόλη.
Είναι ένας απο τους κορυφαίους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας μας και θα ήταν ήδη στην κορυφή της δικαιοσύνης αν δεν ήταν νέος.
Ο κ.Νίκος Παντελής είναι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος..!
 Ο νομικός κόσμος της Κορίνθου τον ξέρει πολύ καλά γιατί για αρκετά χρόνια ήταν ο εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Κορίνθου.
Ο σεβασμός όλων  στο πρόσωπο του είναι απόλυτος.
Και ο ίδιος αγαπά την πόλη και τους ανθρώπους της.
Είναι η δική του πόλη.
Η πόλη που έστησε την ζωή και την οικογένεια του.
Θέλει να περνά απαρατήρητος,γιατί δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανένα.
Γιατί έχει μία έμφυτη σεμνότητα, που την αντιλαμβάνεσαι ακόμα και αν ανταλλάξεις δύο κουβέντες μαζί του.
Χθές ο κ. Νίκος Παντελής, δικαίωσε για μία ακόμα φορά και τον εισαγγελικό τίτλο του αλλά και την προσωπική του πορεία,που είναι μακριά απο σκοπιμότητες και συμβιβασμούς.

ΟΧΙ  από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην έκδοση των Τούρκων

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, πρότεινε να μην εκδοθούν στην Τουρκία ούτε οι τέσσερις τελευταίοι από τους συνολικά οκτώ εκζητούμενους Τούρκους αξιωματικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της εκδόσεως των Τούρκων αξιωματικών επικαλούμενος τις βασικές διατάξεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι αν εκδοθούν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην Τουρκία.

Ο κ. Παντελής αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ και οι τέσσερις εκζητούμενοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους ενώπιον του δικαστηρίου αναφέρομενοι εκτενώς σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

    «Το άσυλο είναι λέξη ελληνική, ήρθαν εδώ για να σώσουν τις ζωές τους. Στην Τουρκία τους έχουν φορτώσει τα πάντα. Ποια απόπειρα δολοφονίας; Mε άοπλο ελικόπτερο; Σας ζητώ κύριοι δικαστές να γνωμοδοτήσετε κατά της έκδοσης του» είπε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής

Υπέρ της μη έκδοσής τους μίλησαν και οι εξετασθέντες μάρτυρες, ενώ ανάλογες αρνητικές εισηγήσεις έχουν υποβληθεί και από δύο ακόμα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη και την κυρία Βασιλική Θεοδώρου που μετείχαν σε ισάριθμες δίκες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Αρειο Πάγο.

Τον τελικό λόγο για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών θα έχουν τα δικαστικά συμβούλια με την απόφαση τους που θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου