Breaking

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μπουρούσης και Παππάς έσωσαν τον Παναθηναϊκό, 72-69 τον Προμηθέα

Ο Νίκος Παππάς ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό Superfoods να πάρει τη νίκη (72-69). Πολυτιμότερος του αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης, κομβική η προσφορά του Μάικ Τζέιμα
Λίγο έλειψε να υποστεί το απόλυτο σοκ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods είδε τον Χάρο με τα μάτια του στο "Δημήτρης Τόφαλος", αλλά στο φινάλε πανηγύρισε τη νίκη επί του Προμηθέα Πατρών (72-69), στο πρώτο του παιχνίδι στον β' γύρο της Stoiximan.gr Basket League.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βρέθηκαν στο +7 (64-57 στο 35'38''), αλλά στο τέλος δεν είχαν δυνάμεις για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Η είσοδος του Νίκου Παππά σε συνδυασμό με ένα "ξέσπασμα" του Μάικ Τζέιμς και την επιβλητική παρουσία του Γιάννη Μπουρούση κράτησαν όρθιο το "τριφύλλι" στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Παρολίγον... μοιραίος για τους "πράσινους" ο Νίκος Γκίκας που "μπήκε στα παπούτσια" του Κίκι Κλαρκ (σ.σ.: αποχώρησε τραυματίας στο β' δεκάλεπτο), αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο του. Την άμυνα του αγώνα έπαιξε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, που έκλεψε την μπάλα από τον πλεϊμέικερ του Προμηθέα Πατρών στα 15'' για το τέλος.
Ο MVP
Βάσει αριθμών, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές αφού είχε 20 πόντους (με 5/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 7/10 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 37'06'' συμμετοχής. Ουδείς όμως μπορεί να παραγνωρίσει την προσφορά του Νίκου Παππά, που μπήκε στο παρκέ στο γ' δεκάλεπτο και έφερε τα πάνω... κάτω. Ο 26χρονος γκαρντ είχε 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/7 βολές και 3 ριμπάουντ σε 13'34'' (σ.σ.: τα έπαιξε σερί!).
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στα τελευταία 26'' του αγώνα, οι "πράσινοι" έκαναν δύο κλεψίματα και "καθάρισαν" το παιχνίδι. Δύο άμυνες που έκριναν την έκβαση του αγώνα, στο σημείο που ο Προμηθέας Πατρών επιχειρούσε να δώσει τη χαριστική βολή στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Ο χρόνος συμμετοχής του Γιάννη Μπουρούση, τίποτα άλλο. Εν τη απουσία του Κρις Σίνγκλετον και λόγω της κακής εικόνας των υπόλοιπων ψηλών της ομάδας του, βρέθηκε στο παρκέ για 37'06''. Ενδεχομένως ουδέποτε ξανά στο παρελθόν έχει αγωνιστεί τόσο πολύ σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Από νωρίς οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα παλέψουν μέχρι... όσο πάει για να κάνουν την έκπληξη. Ο Κίκι Κλαρκ ξεκίνησε "ζεστός" τον αγώνα σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια, αλλά ένας τραυματισμός τον έβγαλε νοκ άουτ στα μισά της β' περιόδου. Παρά το σοκ, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση, διατηρώντας με σχετική άνεση το προβάδισμα. Όσο μάλιστα οι "πράσινοι" έβρισκαν... σίδερο από τα 6μ75, τόσο το έργο του Προμηθέα Πατρών γινόταν πιο εύκολο. Το +7 (40-33) του ημιχρόνου για τους νεοφώτιστους θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μεγαλύτερο, αν ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έπαιζε μόνος του.
Το γ' δεκάλεπτο δεν άλλαξε πολύ, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα ο διεθνής σέντερ ήταν ο μοναδικός που σκόραρε. Οι υπόλοιποι "πράσινοι" αδυνατούσαν να στείλουν την μπάλα στον στόχο, με την είσοδο του Νίκου Παππά να προσφέρει κάποιους μαζεμένους πόντους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Προμηθέας Πατρών έχασε τον έλεγχο. Το κάθε άλλο, αφού ο Νίκος Γκίκας είχε πάρει "φωτιά". Με συνεχόμενα δικά του καλάθια -και την κατάλληλη βοήθεια από τον Μουχάμαντ Φαγιέ- έφερε την ομάδα του στο +7 (64-57) με 4'22'' να μένουν για το τέλος.
Κάπου εκεί ξεκίνησε η "πράσινη" αντεπίθεση, που βασίστηκε στα προσωπικά καλάθια του Μάικ Τζέιμς και τη συνέχεια του Νίκου Παππά στις βολές (είχε 7/7). Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα (66-68) με 1'32'' να απομένουν, αλλά ο Νίκος Γκίκας με νέο τρίποντο έφερε την ομάδα του στο +1 (69-68) στο 1'24''. Έκτοτε όμως ο Προμηθέας Πατρών δεν σκόραρε ξανά, τη στιγμή που ο 27χρονος πλεϊμέικερ και ο Νώντας Παπαντωνίου έχασαν δύο φορές την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, με τους "πράσινους" να μετουσιώνουν αυτά τα λάθη σε εύκολους πόντους.
Έτσι, πέτυχαν την ανατροπή του σκορ και πήραν τη νίκη (72-69) που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να ελπίζουν στη μάχη της πρωτιάς στη regular season της Stoiximan.gr Basket League. Κι όλα αυτά μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-33, 54-49, 69-72.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Αγγέλου): Κλαρκ 12 (2), Φαγιέ 17 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 8 (1), Μουρ 8, Γκίκας 14 (4 τρίπ., 7 ριμπ.), Γράβας, Τόντιτς 4, Σαρικόπουλος, Παπαντωνίου 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Ρίβερς 5 (1), Φώτσης 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 20 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Καλάθης, Τζέιμς 13 (1), Μποχωρίδης, Παππάς 14 (1), Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε 7 (6 λ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου