Breaking

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Βαρύς χιονιάς απειλεί την Πελοπόννησο!

Βαρύς χιονιάς απειλεί την Πελοπόννησο!
Decrease Font SizeIncrease Font Size
 Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει όλη τη χώρα και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στα… λευκά πρόκειται να «ντυθεί» και το Σύνταγμα ενώ πιο έντονη θα είναι η χιονόστρωση στα Βόρεια και στα Βορειανατολικά της Αττικής.
«Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης έχουμε μία χιονοεισβολή σε Εύβοια και Αττικοβοιωτία η οποία θα συνδυαστεί και με ισχυρούς ανέμους. Φαίνεται ότι το περισσότερο χιόνι θα το ρίξει σε αυτά τα τρία τμήματα μέσα στη νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης. Αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού μαζί με θυελλώδεις ανέμους. Μέσο ύψος χιονιού στα Βόρεια προάστια αναμένεται να είναι γύρω στα 10 με 15 εκατοστά ενώ χαμηλότερα μπορεί να είναι από 1 έως και πέντε εκατοστά. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και ανοίγματα αλλά θα συνεχιστούν κάποιες μπόρες χιονιού κυρίως στα βορειότερα τμήματα και τα δυτικότερα σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους, 7 με 8 μποφόρ», λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο protothema.gr.
Όπως σημειώνει ο ίδιος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν «όσοι μένουν σε περιοχές με κλίσεις στους δρόμους να βάλουν αλυσίδες από τώρα για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως το πρωί της Πέμπτης».
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 7 με 8 πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου στην Ηπειρο από -4 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου