Breaking

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΓΥΜΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ(ΦΩΤΟ)


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι περαστικοί έξω από τη Βουλή της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, αντικρίζοντας ένα ασυνήθιστα… γυμνό θέαμα.Μέλη του κινήματος Urbanudismo το οποίο τάσσεται υπέρ του δημόσιου θηλασμού και γενικά της ελευθερίας της έκφρασης, τα πέταξαν όλα, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν σαφές τα αιτήματά τους με τον πιο καυτό και περιγραφικό τρόπο!
Δεν ξανάγινε: Γυναίκες τα πέταξαν όλα έξω από τη Βουλή! (video+photos)
Οι τέσσερις γυναίκες, οι οποίες υπερασπίζονται τα δικαιώματα του «ασθενούς φύλου», στάθηκαν ξαφνικά μπροστά από τα κυβερνητικά κτήρια της Congressional Plaza και έβγαλαν όλα τα ρούχα τους χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό και αδιαφορώντας πλήρως για τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτός εξάλλου φέρεται να ήταν και ο σκοπός τους: να μαγνητίσουν όσα περισσότερα μπορούσαν και να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής.
Αν κρίνουμε πάντως από τις διαστάσεις και τη διεθνή δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, μάλλον τα κατάφεραν!
gimnes argentini2
«Θέλουμε να προωθήσουμε την ιδέα της αποδοχής του γυμνού ως κάτι φυσικό και όχι ως κάτι διεστραμμένο ή σεξουαλικό. Είναι μια εκστρατεία για την αποδοχή. Να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και ο ένας τον άλλο» διευκρίνισε η εκπρόσωπος του κινήματος, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι πρέπον να βγάζει μια γυναίκα έξω το στήθος της, αλλά είναι εντάξει όταν το κάνει ένας άνδρας».
Η ολόγυμνη διαμαρτυρία, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, κράτησε για λίγα λεπτά, καθώς στο σημείο, όπως ήταν φυσικό, έφθασαν αστυνομικοί που κλήθηκαν από ενοχλημένους περαστικούς.
Ένας από τους αστυνομικούς φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, να είπε στις διαδηλώτριες ότι «δεν είναι τρόπος αυτός να διαμαρτύρεστε»…
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι… σημαία του κινήματος Urbanudismo είναι ότι ο γυμνισμός «ευχαριστεί πολλούς και δεν προσβάλλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου