Breaking

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ερχεται το Σπάρταθλον: Θα τρέξουν 246 χλμ. από την Αθήνα ως τη Σπάρτη


Ερχεται το Σπάρταθλον: Θα τρέξουν 246 χλμ. από την Αθήνα ως τη Σπάρτη
Decrease Font SizeIncrease Font Size

Ολα έτοιμα για τον 34ο αγώνα Σπάρταθλον, τον μαραθώνιο υπερπροσπάθειας των δρομέων, που ξεκινώντας από Αθήνα και αφού διανύσουν 246 χλμ μέρα και νύχτα, θα φτάσουν στην Σπάρτη.
Η εκκίνηση για την φετινή γιορτή θα δοθεί στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής από την Ακρόπολη.

Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο.
Ενας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.
Περιγράφεται ως ο πιο σκληρός αγώνας δρόμου στον κόσμο, αφού οι δρομείς καλούνται να τρέξουν πάνω σε  επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια, ανεξαρτήτως καιρού, έχουν να διασχίσουν αμπελώνες και ελαιώνες, απότομες πλαγιές, αλλά και την πρόκληση της ανάβασης 1.200 μέτρων και την κάθοδο του Παρθένιου Όρους που ακολουθεί, μέσα στην νύχτα. Ενα βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα.
Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα 7 φορτηγά και 10 τουριστικά λεωφορεία εκτός από τα 200 οχήματα υποστήριξης των αθλητών, θα δουλεύουν ασταμάτητα για την απρόσκοπτη υποστήριξη του αγώνα.
Μεγάλο αναμένεται και εφέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον όλων όσοι ασχολούνται με το δύσκολο άθλημα των υπεραποστάσεων, καθώς οι αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα προέρχονται από 52 χώρες από όλο τον κόσμο.
Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 392 δρομείς, από όλα τα σημεία του πλανήτη, την Ιαπωνία, Ελβετία, Κίνα, Φινλανδία, Σουηδία, Αυστραλία, Ουρουγουάη. Μεταξύ αυτών και 60 Έλληνες δρομείς, που όλοι τους θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν απο την Ακρόπολη και μέσω Ελευσίνας, Μεγάρων, αρχαίας Κορίνθου, Νεμέας και Τεγέας θα καταλήξουν στην Σπάρτη.
Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμουwww.spartathlon.gr, όπου θα αναρτώνται οι χρόνοι διέλευσης των αθλητών από τα check points όπως και διάφορα στιγμιότυπα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία θα συνοδεύονται από σχόλια και μίνι συνεντεύξεις που θα περιγράφουν την υπερπροσπάθεια των Σπαρταθλητών.
Ο αγώνας θα κλείσει το Σάββατο στις 8:30 το βράδυ με εορταστική τελετή του Δήμου Σπάρτης στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου