Breaking

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΠΟΙΟΣ, ΡΕ, ΝΑ ΝΑΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ; ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΣΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ


Να γελάσω. Η Μπρόντμπι, λέει, κατηγορεί τον Μάρκο Μπεργκ για ρατσιστική επίθεση σε νοτιοαφρικανό ποδοσφαιριστή της δανέζικης ομάδας. Έμεινα άναυδος! Σύξυλος, σου λέω. Τον είπε πίθηκο, λέει, τον νοτιοαφρικανό. Έλα! Ο Μπεργκ το καλό παιδί, που ως γνωστόν μέσα στο γήπεδο είναι κύριος, αξιοπρεπέστατος, μοιάζει σχεδόν με κόμη, με μητροπολίτη, φέρθηκε... ρατσιστικά, λέει.

Αδύνατον! Ένοιωσα τέτοια έκπληξη από την καταγγελία των Δανών, που θα φθάσουν μέχρι την UEFA, λέει, που μαρμάρωσα. Και αμέσως μετά μ' έπιασαν τα γέλια. Τα κατσαρά.
Αρνείται ο Μπεργκ το επεισόδιο. Δεν τον πιστεύω τον Σουηδό, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και μακρυά απ' αυτή τη μαλακία που παίζει στον αιώνα μας, αυτό το ψωμοτύρι περί ρατσισμού. Λες κάποιον «αδερφάρα» και σου λένε είσαι... ρατσιστής κατά των ομοφυλοφίλων. Άι, ρε.
Λες κάποιον «νάνο» και σου λένε είσαι ρατσιστής με τους κοντούς. Είπες «χοντρό» τον σαπιοκοιλιά; Βγάζεις ρατσισμό στους βαρύκιλους. Έτσι το 'χουν.
Ποιος είναι ο Μπεργκ, ρε, για να κάνουμε ταμείο. Ποια είναι η δουλειά του στο γήπεδο, ρε, για να μη ξεχνιόμαστε. Το παλληκάρι είναι δολοφόνος. Κανονικός φονιάς με λάμα στομωμένη στα χέρια. Να φάει τη σπλήνα του τερματοφύλακα.
Τον βλέπεις τον Μπεργκ και τον φοβάται το μάτι σου. Σα γεράκι παρακολουθεί κάθε φάση. Παραμονεύει κάθε στιγμή. Δεν είναι ο Κλάους και ο Μάους που παριστάνει τον σκόρερ. Έχει μελετήσει ο Σουηδός το εγχειρίδιο των Ασασίνων, των πιο φρικτών πληρωμένων εγκληματιών της Ιστορίας.
Και θα κάνει ο εκτελεστής, ο κίλερ γκολτζής, και θα πει στον αντίπαλο, για να του σπάσει τα νεύρα, και τον τσαμπουκά, αν διευκολύνει την αποστολή του. Το γκολ. Και πίθηκο θα πει τον άλλον, και μούργο, και πουστράκι, και mother fucker. Και ό,τι. Όχι διότι είναι... ρατσιστής. Σα να κατηγορείς το πητμπουλ γιατί ορμάει, γιατί δαγκώνει.
Είπαμε. Ένας σκόρερ, ένας σκοτώστρας τερματοφυλάκων, δεν μπορεί να έχει άλλη συμπεριφορά. Και λέγε εσύ ο φελός ότι δεν είναι του fair play.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου