Breaking

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΔΕΙΤΕ πως κάθεται ο Τσίπρας απέναντι στον Πούτιν! (ΦΩΤΟ)

t1

Τσίπρας σε Πούτιν: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας

«Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει τις ισχυρές σχέσεις μας και την πρόθεση να αναβαθμιστούν. Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή».
poutin-tsipras
poutin-tsipraspoutin-tsipras2poutin-tsipras2
foto-sok
t2foto-sok
t3t2
t3
Πούτιν σε Τσίπρα
«Κύριε πρωθυπουργέ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Συνεχίζουμε τη σειρά συναντήσεων στο υψηλότατο επίπεδο. Και στη Μόσχα και στην Αγ. Πετρούπολη έχουμε συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικνοομική συνεργασία. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές. Πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα και τις σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια αλλα και οι υψηλές τεχνολογίες και υποδομές».
Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, αναμένεται να επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων και της προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό, β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.
Στη συνέχεια οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου