Breaking

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Το φονικό οπλοστάσιο του Πούτιν

Το φονικό οπλοστάσιο του Πούτιν

Toυ Κώστα Μπετινάκη


Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές από την Παλμύρα.

Η παρέμβαση του Πούτιν στον πεντάχρονο πόλεμο στη Συρία, ανέτρεψε το σκηνικό υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεωνΑναμφίβολα, η υποστήριξη των ρωσικών μαχητικών έδωσε νέα πνοή στην προώθηση των δυνάμεων του Άσαντ, με αποκορύφωμα την ανακατάληψη του αρχαίας Παλμύρας, που πήραν υπό τον έλεγχό τουςοι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου πριν από έναν χρόνο, προκαλώντας σοκ στην υφήλιο με τις καταστροφές που επέφεραν στα μνημεία και την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά της αρχαίας πόλης.

Η κατάληψη της Παλμύρας αντιπροσωπεύει μία από τις σημαντικότερες «απώλειες» που προκάλεσαν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου, από την ανακήρυξη της οργάνωσής τους το 2014.

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Mail Online» αποκαλύπτεται το ρωσικό οπλοστάσιο που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην έκβαση των επιχειρήσεων. 

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε το πεδίο μαχών στη Συρία για να δοκιμάσει τον τελειότατου τύπου εξοπλισμό που διαθέτει η Μόσχα στο οπλοστάσιό της.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στη Συρία, η Ρωσία επιστράτευσε τελειότατου τύπου μαχητικά αεροσκάφη, έξυπνες βόμβες και δορυφορική τεχνολογία, με τα οποία ανέτρεψε το πολεμικό σκηνικό στα μέτωπα της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως είχε καταστρέψει στις αρχές Φεβρουαρίου «3.000 στόχους τρομοκρατών» μετά από 14 ημέρες αεροπορικών επιδρομών.

Τα δυτικά Μέσα ωστόσο κατηγορούν τη Ρωσία ότι στις επιδρομές αυτές σκοτώθηκαν και άμαχοι. Πληροφορίες της βρετανικής ιστοσελίδας αναφέρουν ότι το αρχηγείο των ρωσικών επιχειρήσεων βρισκόταν στο κτήριο της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό, ενώ το κέντρο διεύθυνσης πυρός ήταν στην αεροπορική βάση της Λατάκια στη βορειοδυτική Συρία, απ΄όπου εξορμούσαν τα ρωσικά μαχητικά.

Στη βάση αυτή είχαν έδρα τα πανίσχυρα ρωσικά μαχητικά Su-34, Su-35S, Su-30SM, Su-24 και Su-25, τα σμήνη των ελικοπτέρων Mi-24 και Mi-35 (πυραυλοφόρα), τα μεταγωγικά Mi-8, τα μεγάλων αερομεταφορών γιγαντιαία An-124, II-76 και αεροσκάφη Tu-154.


Τα αξίας 26 εκατ. στερλινών Su-34 είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία ελέγχου πυρός, ένα τελειότατου τύπου ραντάρ και πανίσχυρα ηλεκτρονικά ναυτικά μέσα. 




Με πλάτος πτερών 80 πόδια, το Su-24 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα γύρω στα 1,400 mph και φτάνει σε ύψος τα 29.000 πόδια μέσα σε δευτερόλεπτα.

Προκαλεί δέος στη Δύση η ισχύς του ρωσικού πυρός

Κατά τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός από ΗΠΑ και Ρωσία στη Συρία στις 27 Φεβρουαρίου, εξαιρέθηκαν οι τρομοκρατικές δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ΙSIS) και των διασυνδεδεμένων με την Αλ Κάιντα τρομοκρατών του Μετώπου Νούσρα.

Παρά την απομάκρυνση περί των 6.000 στρατιωτικών από τη Συρία, οι Ρώσοι διαθέτουν ακόμη πανίσχυρη πολεμική μηχανή στη χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι περιβόητοι εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz που εκπαιδεύουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις καθώς και τους Ιρανούς συμμάχους τους στα μέτωπα των επιχειρήσεων.

Οι Ρώσοι έχουν επενδύσει 254 δισ. στερλίνες στο πρόγραμμα εξοπλισμών κατά την περασμένη δεκαετία και θεωρείται πως το πεδίο των μαχών στη Συρία ήταν πεδίο ρωσικών δοκιμών.

Μία από τις εκπλήξεις που προκλήθηκαν στους δυτικούς αμυντικούς παρατηρητές, ήταν η χρήση μακράς ακτίνας δράσης πυραύλων τύπου Kalibr (σ.σ: μορφή πυραύλων cruise) που εκτοξεύθηκαν από φρεγάτες στην Κασπία, αλλά και τελειοτάτου τύπου ντιζελοκίνητα υποβρύχια από τη Μεσόγειο.


Το αποκαλούμενο «White Swan» (Λευκός Κύκνος) στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 θεωρείται το ισχυρότερο που έχει κατασκευασθεί


Οι κολοσσιαίοι βάρους δύο τόνων KH-101 πύραυλοι cruise 


 Πύραυλος τύπου KH-55 που φέρουν τα μεγάλης ακτίνας δράσης βομβαρδιστικά Tu-160


 Το αποκαλούμενο «νυχτερινός κυνηγός» ελικόπτερο Mi-28 εφοδιασμένο με 16 αντι-τανκ πυραύλους


Τα ελικόπτερα φέρουν επίσης πυραύλους Ataka βελτιωμένης τάξης των πυραύλων Shturm, με ακτίνα δράσης 6.000 μέτρων


Το κανόνι των Mi-28 διαμέτρου 30mm 2A42, ζυγίζει 115 κιλά και μπορεί να διατηρήσει θωράκιση από απόσταση 1.500 μέτρων


Ερασιτεχνική λήψη σε στιγμή δράσης ενός Mi-24 στο Kafr Nabudah


Το ελεγχόμενο από δορυφόρο KAB-500, έκανε ντεμπούτο μάχης στη Συρία στα τέλη Σεπτεμβρίου

Πύραυλος KAB-250 


Φωτογραφία του Οκτωβρίου δείχνει βομβαρδιστικό Su-34 να βάλλει έναν KAB-500 εναντίον της Ράκκα


Ντιζελοκίνητο και ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο που μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους Kalibr κατά την καθέλκυση του στα ναυπηγεία του Rostov-on-Don


Αντιαεροπορικός πύραυλος τύπου Moskva σε εγκατάσταση σε συριακή ακτή της Μεσογείου


Η Ρωσία έβαλε 26 μακράς ακτίνας δράσης 3M-54K γνωστών και ως «Sizzlers», μέσω συστημάτων Kalibr-NK από τέσσερα πολεμικά πλοία στη Κασπία


Ρωσικά τανκς T-90 εξοπλισμένα με κανόνι 2A46M που βάλλει βλήματα 125mm παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Υπάρχουν πληροφορίες πως έχουν σταλεί 24 τανκ αυτού του τύπου στη Συρία για τις επιχειρήσεις ανακατάληψης στο Χαλέπι


Ρωσικοί πύραυλοι SA-17 γνωστοί και ως Grizzly, μπλοκάρουν 24 στόχους από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου