Breaking

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ: Οχι στον Τατούλη τα σκουπίδια!


ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ: Οχι στον Τατούλη τα σκουπίδια!
Decrease Font SizeIncrease Font Size
Δήλωση του Σταμάτη Μπεχράκη μέλους του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου με την Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία.Για το ομόφωνο αίτημα προς την κυβέρνηση της άρσης της εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Το Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ στην συνεδρίαση του, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, αφού άκουσε τις απόψεις των μελών του, υιοθέτησε ομόφωνα σε ψήφισμα που δημοσιοποίησε , ότι μόνοι αρμόδιοι για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι οι Δήμοι.Στο ψήφισμα αυτό με αποφασιστικό λόγο, οι δήμαρχοι δηλώνουν επιτακτικά την ανάγκη να περάσει άμεσα στην αρμοδιότητα τους η διαχείριση των απορριμάτων . Υπογραμμίσαμεκατά τη διάρκεια της συζήτησης , σαν παράταξη, τη θέση δεκάδων αυτοδιοικητικών κινήσεων της περιοχής μας που χρόνια έχουν αυτή τη θέση, πέρα των άλλων στοιχείων , την πλευρά της προσβολής προς το θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης , να διαχειρίζονταιάλλοι τα απορρίμματα που παράγουν οι δημότες μας , τραυματίζοντας την ικανότητα του θεσμού της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Το Δ.Σ. δΗΛΏΝΕΙ στο ψήφισμά του ευθέως και δημόσια την πεποίθηση του, ότι μόνοι αρμόδιοι για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι οι Δήμοι.
ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΌΓΩ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ , ΠΟΥ ΟΜΌΦΩΝΑ ΚΑΤΈΛΗΞΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ, ΑΝΑΦΕΡΘΉΚΑΜΕ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΆΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΌΠΩΣΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμάτων και στα πλαίσια θεωρούμε οτι οι δήμοι  άμεσα πρέπει  προωθήσουν τα Τοπικά σχέδια διαχείρισης καθώς καιτα συμπεράσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη στις 15-16 Ιανουαρίου 2016, σχετικά με την διαχείριση των Αστικών στερεών αποβλήτων  καταλήγουν ότι η διαχείριση των απορριμάτων πρέπει να γίνει σε επίπεδο πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη του ΔΣ πιστεύουν  ότι δεν θα χαρατσώσουν άγρια τους δημότες τους για 28 χρόνια όπως προβλέπει η προτεινόμενη συμφωνία της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ. Το Δ.Σ. ΠΕΔ αΠΑΙΤΕΊ στο ψήφισμα του από την Πολιτεία να άρει την εκχώρηση της Διαχείρισης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΤΈΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΊ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΉ ΒΑΘΜΊΔΑ ΤΩΝ ΟΤΑ , ΜΕ ΤΟ ΨΉΦΙΣΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΝ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΉ ΤΗΣ ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΈΣ, ΕΠΑΚΌΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΉΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΊΖΕΙ Ο ΚΑΤΆ ΤΑ ΆΛΛΑ “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌΣ” ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΉ  ΠΡΟΣΚΟΜΜΆΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΈΛΗΞΑΝ .ΣΤΗ ΔΊΚΑΙΗ ΑΠΑΊΤΗΣΗ ΤΟΥΣ από το αρμόδιο Υπουργό με νομοθετική ρύθμιση να μεταφέρει την αρμοδιότητα αδειοδότησης  χώρων  Απορριμμάτων, από την Περιφέρεια, στην αποκεντρωμένη Διοίκηση. 
Η κινητοποίηση όλων ώστε η κυβέρνηση να δεσμευτεί και να ικανοποιήσει τις δίκαιες απαιτήσεις των δήμων πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική υπόθεση  και πριν απ όλα του αυτοδιοικητικού κινήματος  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου