Breaking

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κατάληψη στον ΟΓΑ της Τρίπολης


Κατάληψη στον ΟΓΑ της Τρίπολης
Decrease Font SizeIncrease Font Siz

Σήμερα, 28-01-2016, μετά από συνέλευση των εργαζομένων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ Πελοποννήσου, αποφασίστηκε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται το Υποκατάστημα συντασσόμενοι με την απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΓΑ.

Το Υποκατάστημα ΟΓΑ Πελοποννήσου τελεί από τη Δευτέρα 25-1-2016 υπό κατάληψη. Η κατάληψη ξεκίνησε από τους εργαζομένους του ΟΓΑ και τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας τη Δευτέρα 25-1-2016, συνεχίστηκε από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας τη Τρίτη 26-1-2016 και Τετάρτη 27-1-2016 και συνεχίζεται σήμερα 28-1-2016 από τους εργαζόμενους του ΟΓΑ.
Οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης έως και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την κατάργηση του ΟΓΑ και του πρωτογενούς τομέα.
Όσον αφορά τον ΟΓΑ και τους αγρότες, αποσιωπάται ότι καμία ΤΡΟΙΚΑ ή ΘΕΣΜΟΙ δεν έχει ζητήσει την κατάργηση του Οργανισμού.
Η εκτίναξη των εισφορών ακόμα και στα επίπεδα του 300% θα οδηγήσει σε πραγματική αδυναμία καταβολής τους, μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων.
Ο λεγόμενος ΕΦΚΑ είναι ένα κακοσχεδιασμένο γραφειοκρατικό τερατούργημα, που, αν και όποτε καταφέρει να λειτουργήσει, θα φέρει μόνο επιδείνωση της, ήδη προβληματικής, λόγω υποστελέχωσης, εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Επιβάλλεται η διαφύλαξη του ΟΓΑ ως εγγυητή της επιβίωσης της ελληνικής υπαίθρου και η ανάδειξη του Οργανισμού σε αξιόπιστο φορέα υλοποίησης παρεμβάσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες (οικογενειακά επιδόματα, ανασφάλιστοι υπερήλικες)
Ζητάμε την απόσυρση των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Λέμε:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Οι εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου