Breaking

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

H Ελλάδα στο εξώφυλλο του Travel Weekly: Εξασέλιδο αφιέρωμα

Άδραξε τη μέρα και ... πήγαινε στην Ελλάδα. Ιδού το συμπέρασμα της έμπειρης Πατρίτσια Σουλτς που ταξιδεύει στη χώρα μας για διάσημο «Travel Weekly».
i-ellada-sto-ekswfullo-tou-travel-weekly-eksaselido-afierwma
Στο εξώφυλλο του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel Weekly», που απευθύνεται στους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ δεσπόζει η πόλη της Αθήνας. 
  Δεν είναι, όμως, μόνο η πόλη της Αθήνας. Σε ένα εξασέλιδο αφιέρωμα  η ταξιδιωτική συντάκτρια Πατρίτσια Σουλτς και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «1.000 Places to See Before You Die» αναφέρετα από την Αθήνα στην Πελοπόννησο. 

  Παράλληλα, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη χώρα μας, η συντάκτρια ταξιδεύει στην πρώτη ελληνική πρωτεύουσα, το Ναύπλιο, χαλαρώνει και απολαμβάνει την ομορφιά του Πόρτο Χέλι και ζει για λίγο την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του νησιού της Πάτμου.

΄Αδραξε την ημέρα

  Ο επίλογός της είναι ενδεικτικός:  «Η διαχρονική ιστορία, η ομορφιά και η φιλοξενία του τόπου είναι όλα όσα θα θυμάμαι από αυτό το ταξίδι. Σε συνδυασμό με τη μοναδική ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, που ζουν τη ζωή τους στο έπακρο και αποτελούν την ενσάρκωση του carpe diem [σ.σ.: άδραξε την ημέρα], η εμπειρία μου στην Ελλάδα θα μου μείνει αξέχαστη»,

T


Street art και Ακρόπολη

  «Η ελληνική κουζίνα είναι μια από τις πιο υποτιμημένες». Αυτό είναι το απόφθεγμα της Πατρίτσια Σουλτς που βιώνει την Αθήνα στις διαφορετικές γαστριμαργικές αλλά και πολιτιστικές εκφάνσεις της.  Από την Ακρόπολη που αποτελεί πλέον ένα από τα αγαπημένα της σημεία, έως την street art που δίνει έντονο παρών στους δρόμους της πόλης. Διαπιστώνει εύρος επιλογών που προσφέρει η ελληνική γαστρονομία, αναδεικνύει επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με νέες ιδέες και γνωρίζει την πόλη «εκ των έσω». Είναι μια σύγχρονη μητρόπολη.! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου