Breaking

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ετσι ήταν η Αμερική πριν την ανακαλύψει ο Κολόμβος

Ένας φωτογράφος πέρασε πάνω από 20 χρόνια διασχίζοντας τη Βόρεια Αμερική, και απαθανάτισε περισσότερες από 40.000 εικόνες από 80 διαφορετικές φυλές.

Ο Edward Sheriff Curtis γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα του Ουισκόνσιν το 1868. Όταν μεγάλωσε, ασχολήθηκε με τη διαφημιστική φωτογραφία στο Σιάτλ. Το 1895 φωτογράφισε την πριγκίπισσα Angeline, την κόρη του αρχηγού Duwamish Seattle, από τον οποίο πήρε το όνομά του η πόλη.
Ήταν η στιγμή που ο Curtis θα γοητεύονταν από τις φυλές των ιθαγενών της Αμερικής. Πολύ σύντομα, θα επισκέπτονταν φυλές στην Αλάσκα και τη Μοντάνα.
Το 1906, ο JP Morgan χρηματοδότησε τον Curtis ώστε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τους ιθαγενείς της ηπείρου. Το "The North American Indian".
Με την υποστήριξη του Morgan, ο Curtis πέρασε πάνω από 20 χρόνια διασχίζοντας τη Βόρεια Αμερική, και απαθανάτισε πάνω από40.000 εικόνες από 80 διαφορετικές φυλές
Ο φωτογράφος κατάφερε να απογυμνώσει τα σημάδια του δυτικού πολιτισμού, δημιωργώντας εικόνες προ-Κολομβιανής εποχής και κατά τα φαινόμενα το κατάφερε.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου