Breaking

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Goldman Sachs: Πόσα δισεκατομμύρια χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες



Η εκτίμηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων...Σε έκθεσή τους για τις ελληνικές τράπεζες, οι αναλυτές της Goldman Sachs υπολογίζουν πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 13 και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η ΕΚΤ επιβεβαίωσε στις 27 Οκτωβρίου ότι σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησςη των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Η δημοσιοποίηση αναμένεται να συμπέσει με τη δημοσίευση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, καθώς και με την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τραπεζών για το τρίτο τρίμηνο χρήσης. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να ξεκινήσει λίγο αργότερα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και προσθέτουν:

«Το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να ενσωματώσει μια σειρά από φιλικές προς τις επενδύσεις διατάξεις, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της επικρατούσας πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου