Breaking

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο σοφός λαός έκανε πάλι το θαύμα του!

Sep 26, 2015

35
 Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια αφίσα στην οποία το υπουργικό συμβούλιο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται ανάλογα με τις πολιτικές καταβολές των υπουργών. Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι ότι 15 στελέχη του υπουργικού συμβουλίου ήταν πρώην Πασόκοι και άλλοι έξι είχαν περάσει από τη Νέα Δημοκρατία.

Δηλαδή με απλά λόγια… πρώτη φορά αριστερά. Θα πει κανείς: Μα έχει η Αριστερά στελέχη για να κυβερνήσουν; Όχι δεν έχει αλλά παρ’ όλα αυτά έξω στην αγορά υπάρχουν έντιμοι Έλληνες, επαγγελματίες που δεν ήταν ούτε κομματόσκυλα ούτε άσκησαν εξουσία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Και στο κάτω – κάτω δεν μπορεί να μιλά ο Τσίπρας για το νέο που θα τελειώσει το παλιό και το υπουργικό του να είναι ο… κατιμάς των κομμάτων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια.
Πάρτε παραδείγματα και κόψτε φάτσες. Ο Κουρουμπλής, ο Κοτζιάς, ο Μπόλαρης, η Τζάκρη, ο Σγουρίδης, ο Σπίρτζης, ο Μάρδας πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και απλά αποδείχθηκαν… έξυπνοι και πήδηξαν από το καράβι πριν βουλιάξει. Μαζί με αυτούς και σειρά άλλων στελεχών που έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως π.χ. ο Πελεγρίνης, που κάποτε ήταν «κολλητός» με την Διαμαντοπούλου. Ή ακόμη και ο στρατηγός Τόσκας, έκανε το πέρασμά του από τον χώρο της… δημοκρατικής παράταξης.
Το να πούμε δε για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Παπαγγελόπουλος, κολλητός του Καραμανλή, οι δύο Καμμένοι ήταν στη ΝΔ, η Κουντουρά το ίδιο ή ακόμη και ο Τέρενς Κουίκ.
Αυτή είναι λίγο πολύ η κυβέρνηση με ελάχιστους αριστερούς και με τους περισσότερους απλά… γενίτσαρους των άλλων κομμάτων.
Όμως ο Τσίπρας, εγκλωβισμένος στις εμμονές του και στην έλλειψη… πάγκου, αναγκάζεται να συμβιβαστεί με το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Για παράδειγμα, αφήνει αιχμές ο γίγαντας της πολιτικής, πρώην Νεοδημοκράτης, Νίκος Νικολόπουλος, και την ίδια στιγμή τον κάνουν β′ αντιπρόεδρο της Βουλής.
Για να μην πούμε για την… τεράστια Ξουλίδου που της έταξε ο Καμμένος υπουργείο και επειδή δεν το πήρε πάει από τηλεόραση σε τηλεόραση και κλαίγεται. Θεωρεί ικανή τον εαυτό της να κυβερνήσει όταν «ξέχασε» να καταθέσει τα χαρτιά της για να πάρει μέρος στις εκλογές;
Στον ΣΥΡΙΖΑ δε κουμάντο κάνει η ομάδα των «53». Από τη μια αντιστάθηκε στον Τσίπρα και δεν δέχθηκε να γίνει υπουργός ο Σακελλαρίδης. Κι από την άλλη επέβαλε τον Δρίτσα ή τον Τσακαλώτο ενώ ζήτησε να διωχθεί ο σοβαρότερος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης ο Πανούσης.
Αυτή είναι η εικόνα της… δεύτερης φοράς αριστερά. Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός είναι πανίσχυρος και διαλέγει όποιους θέλει. Αν όμως μια κυβέρνηση με νωπή εντολή άγεται και φέρεται στις ορέξεις της… Ξουλίδου και του Νικολόπουλου ή στις απειλές της συνιστώσας των «53» τότε και δεν θα μακροημερεύσεις αλλά και θα διαλύσεις τη χώρα. Ο σοφός λαός έκανε πάλι το θαύμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου