Breaking

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος μαζικών αποχωρήσεων ρίχνει σκιά στην πανελλαδική συνδιάσκεψη

Τσιπρας εκλογες

«Υπάρχει πρόβλημα» παραδέχονται κορυφαία κομματικά στελέχη – Το βλέμμα στραμμένο στην κίνηση των «53» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εντυπωσιακής εξόδου της Ζωής από το βήμα της συνδιάσκεψης...

Επιπλέον φόβοι υπάρχουν, σε μερίδα ηγετικών στελεχών, για μαζικές αποχωρήσεις από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής σύσκεψης – η οποία, όπως και αν εξελιχθεί, θα είναι ιστορική. Ηγετικά κομματικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πού μπορεί να φτάσει το κύμα των παραιτήσεων ή των αρνήσεων να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια. “Υπάρχει πρόβλημα”, σημειώνουν συνοπτικά.
Η κρίση στην τάση των “53+” δεν έχει εκτονωθεί. Έτσι, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδηλωθεί μίνι ανταρσία εντός της πανελλαδικής σύσκεψης, από ορισμένους εξ αυτών, που θα αποκολλήσει ένα τμήμα της. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εχθές δεν ήταν καθόλου καθησυχαστικός, αντίθετα απέφυγε να απαντήσει για το ποια θα είναι η στάση του και μιλώντας με δημοσιογράφο εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις”. Εντούτοις παρά το γεγονός ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί απέναντι σε δημοσιογράφους, κάποιες πηγές επιμένουν πως είναι αποφασισμένος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως όποια και αν ειναι η απόφασή του, αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του εντός του Σαββατοκύριακου.
Συν τοις άλλοις οι περισσότεροι βουλευτές που ψήφισαν “παρών” για τη συμφωνία κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους και δεν έχουν εκδηλωθεί.
Αυτή η στάση τους προβληματίζει την Κουμουνδούρου, αφού επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη νευρικό κλίμα ανάμεσα στα στελέχη. Πάντως στο κόμμα υπάρχει και η πρόταση να μην είναι υποψήφιοι, ακόμα και στην περίπτωση που ξεκαθαριστεί η θέση τους.
Παράλληλα, πρόβλημα εντοπίζεται και με την περίπτωση του Αλέξη Μητρόπουλου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε ως «αθλιότητες» τα όσα λέγονται περί εκκρεμών υποθέσεών του με τη Δικαιοσύνη: «Συζήτησα το θέμα με τον κύριο πρωθυπουργό και μου είπε ότι αυτονοήτως θα είμαι υποψήφιος», ανέφερε.
Τέλος, το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει παραιτηθεί ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα στις τελευταίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων εκφραζόταν ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει κάποιους να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να εξετάζει μέχρι την τελευταία στιγμή να παραστεί στην σημερινή πανελλαδική σύσκεψη και να παραιτηθεί εκεί. Πάντως φέρεται να ανακοινώνει την απόφασή της να προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα, την προσεχή Δευτέρα.
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαάνης μιλώντας εχθές στο Star δήλωσε σχετικά: “Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευτούμε στις εκλογές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η μορφή με την οποία θα γίνει αυτό θα αποφασιστεί σύντομα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου