Breaking

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

4 τρόποι για να κρατήσετε την αγάπη ζωντανή!‏

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015



Όλες οι σχέσεις με το χρόνο δοκιμάζονται, ενώ καβγάδες και διαφωνίες έρχονται πολλές φορές, να αλλάξουν την όμορφη κατάσταση του έρωτα. Όταν όμως, υπάρχει αγάπη, τότε και τα δύο μέρη της σχέσης προσπαθούν και κάνουν υποχωρήσεις, προκειμένου αυτές οι κακές στιγμές να μην επιφέρουν τη ρήξη και το χωρισμό....
Ακολουθούν, τέσσερις βασικοί τρόποι για να μπορέσετε να κρατήσετε τη σχέση και την αγάπη σας ζωντανή, ακόμα και μετά από έντονους καβγάδες:
1. Η σχέση είναι μια απαιτητική δουλειά.
Στη σχέση, τα δύο μέρη χτίζουν καθημερινά τρόπους επικοινωνίας και προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε η σχέση να διατηρεί την ευημερία της. Χρειάζεται αμοιβαία αλλά κυρίως, προσωπική προσπάθεια του καθενός. Ακόμα και αν κάποιες συμπεριφορές σας ενοχλούν, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του συντρόφου σας, αναζητήστε τις λύσεις μέσα από συζήτηση μαζί του και ρωτήστε τον εαυτό σας, τι θα κάνατε σε περίπτωση που ήσασταν ένα στοργικό άτομο. Αντί να αντιδράσετε αμυντικά ή επιθετικά, μιλήστε ανοιχτά για όσα σας απασχολούν και βρείτε κοινά σημεία προσέγγισης.

2. Η επικοινωνία δεν είναι το ζήτημα, όταν όλα πηγαίνουν καλά!
Όταν τα πράγματα πάνε καλά σε μια σχέση, η επικοινωνία δεν είναι ποτέ το πρόβλημα. Επικεντρωθείτε στα πράγματα που σας ενώνουν, ασχοληθείτε με κοινές δραστηριότητες, ξαναβγείτε ραντεβού με το σύντροφό σας και όλα θα πάρουν το δρόμο τους ξανά.

3. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν ως κύρια πηγή, το φόβο.
Ο φόβος και η αγωνία σας για τη συνέχιση της σχέσης, μπορούν να σας οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές και φυσικά, να επιφέρουν τον ανεπιθύμητο χωρισμό. Σκεφθείτε τη σχέση σαν ένα τραπεζικό λογαριασμό. Για να μπορείτε να αντλείτε αγάπη, θα πρέπει οι καταθέσεις αφοσίωσης και αγάπης σας να είναι αυξημένες και να παρέχονται ασταμάτητα για να μη βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση του να μείνετε «ακάλυπτοι». Η ζήλια και ο φόβος σας θα πρέπει να μετατραπούν σε ενέργεια αγάπης, σε αγκαλιές και σε εκφράσεις ευχαρίστησης, έκπληξης και θαυμασμού.

4. Η σχέση επιβιώνει μόνο αν το θέλουν και οι δύο.
Υπάρχουν ζευγάρια με πολύ λιγότερες στιγμές διαφωνίας, και όμως δε δείχνουν καμία πρόθεση να συνεχίσουν τη σχέση τους. Αν η δική σας σχέση στηρίζετε στην αγάπη, αυτό σημαίνει πως θα είστε σε θέση να δουλέψετε τον εσωτερικό σας κόσμο, να απαλλαγείτε από τις ανασφάλειες και να εστιάσετε στην αναζωπύρωση της αγάπης σας. Αν δύο άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να χτίσουν μια γερή σχέση βήμα – βήμα, τότε η σχέση τους θα είναι πάντοτε συνδεδεμένη με αμέτρητη αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου