Breaking

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τώρα μας τα λες Γιάνη; «Ο Σόιμπλε ήθελε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ από το 2012»

Δημοσιεύθηκε: 05/07/2015 

ΦΑΖ ΒΟΥΡΟΥΦΑΚΗΣ

«Ο Σόιμπλε ήθελε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ από το 2012» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung επισημαίνοντας παράλληλα πως την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συμφωνία…

Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στη FAZ χαρακτηριστικά πως: «Το 2012, ο κ Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι θα προτιμούσε ένα Grexit».
Ο Σόιμπλε ακολούθησε επίσης τη σκληρή γραμμή που είχαν υιοθετήσει οι δανειστές μετατρέποντας τις διαπραγματεύσεις σε διαφωνία για την κρίση χρέους της Ελλάδας.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης εκτίμησε πως το «Όχι» των Ελλήνων δεν θα αρέσει στη Γερμανία καθώς θα αποδείξει πως οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση.
Πάντως ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε με έμφαση πως ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
«Περιμένω ότι θα έχουμε μια συμφωνία τη Δευτέρα, ανεξάρτητα από το αν η πλειοψηφία των πολιτών στο δημοψήφισμα ψηφίσει «Ναι» ή «Όχι». Μια πλειοψηφία στο «Ναι» θα σημαίνει συμφωνία στις επιταγές των θεσμών (πρώην Τρόικα)».
«Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι η προσφορά είναι έξω από το τραπέζι. Φυσικά, είναι ακόμα εκεί, και αυτό είναι ακριβώς ό, τι θέλουν».
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ επαινεί την Ελλάδα
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκφράζεται με σκληρά λόγια εναντίον των δανειστών «Τι κάνουν με την Ελλάδα, έχει ένα όνομα – τρομοκρατία» ανέφερε ο ‘Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo».
«Οι Βρυξέλλες και η Τρόικα θέλουν να επικρατήσει το “Ναι”, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν περικοπές και μειώσεις μισθών και συντάξεων» Και συνέχισε: «Για αυτόν το λόγο μας έκλεισαν τις τράπεζες. Για να ξεσηκώσουν τον φόβο μεταξύ των ανθρώπων».
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης του ευρώ, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν θα είναι κατά την άποψή του πιο δύσκολο από ό, τι τα προηγούμενα προγράμματα.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της, αλλά τα αναγκαία μέτρα για τη δημοσιονομική πλευρά και στον τομέα της ανταγωνιστικότητας είναι πολύ μικρότερα από ό, τι στο παρελθόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου