Breaking

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιστρέφει το φθινόπωρο αυτή την εβδομάδα – Βροχές, καταιγίδες και…λασποβροχές, που θα φτάσουν και στο κέντρο της Αθήνας…

Δημοσιεύθηκε: 25/05/2015 

kairos-vrohi

Κι εκεί που αρχίσαμε να πιστεύαμε ότι… θα κάνουμε καιρό να δούμε βροχές, έρχονται ανατροπές! Συγκεκριμένα, η εβδομάδα ξεκινά με απογευματινές καταιγίδες στα βόρεια, συνεχίζεται με τοπικές λασποβροχές στα νότια και από την Τετάρτη τα φαινόμενα, βροχές ή καταιγίδες, γίνονται πιο σημαντικά και εκτεταμένα. Με λίγα λόγια, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει βρέξει, λιγότερο ή περισσότερο, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικότερα, για αύριο Δευτέρα:
Στην Αττική, αναμένεται ήλιος και παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι, αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στη συνέχεια νοτιοδυτικοί, θα έχουν ένταση 3 με 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας τους 28 βαθμούς.
Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στη Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μόνο στα ανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 έως τους 26 βαθμούς, αλλά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Ήπειρο , στη δυτική Στερεά και στα νησιά του Ιονίου θα έχουμε, αρχικά αυξημένη υγρασία και στη συνέχεια παροδική συννεφιά. Θα σημειωθούν λίγες βροχές μικρής διάρκειας, τις πρωινές ώρες στα βορειότερα, και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Στην Πελοπόννησο αναμένονται πολλές ώρες με ήλιο. Το πρωί οι τιμές της υγρασίας θα είναι υψηλές. Οι άνεμοι στον Κορινθιακό, τα νότια τμήματα και τα Κύθηρα θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Κρήτη θα έχουμε αίθριο καιρό και αρκετά δυνατούς δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια και στα βορειότερα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι, νότιοι νοτιοδυτικοί, θα είναι τοπικά ισχυροί μόνο στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου