Breaking

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Κοιτάζοντας προσεκτικά τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών της περασμένης Κυριακής ,μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.
Ένα από αυτά τα συμπεράσματα είναι η συμπεριφορά των Νεοδημοκρατών  ψηφοφόρων στην Δημοτική Ενότητα Κορινθίων και ειδικότερα στην πόλη της Κορίνθου.

Ενώ σε όλο το νομό Κορινθίας η Ν.Δ συγκεντρώνει περίπου το 30% των ψήφων, στο Δήμο Κορινθίων συγκεντρώνει 29,55  και στην δημοτική ενότητα Κορινθίων 27,50
Δηλαδή  η πόλη της Κορίνθου έδωσε στη Ν.Δ 2,50% λιγότερο από ότι έδωσε ο Νομός Κορινθίας και 2% λιγότερο απ ότι έδωσε όλος ο Δήμος Κορινθίων.
Μάλιστα  ενώ τα αποτελέσματα σε όλη την Κορινθία δίνουν περίπου 7 μονάδες διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Κορίνθιου η διαφορά αυτή αγγίζει σχεδόν τις 11 μονάδες διαφορά.
Ποια είναι όμως η αιτία και οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι αποφάσισαν να «τιμωρήσουν» το κόμμα τους σε αυτές τις εκλογές;
Η απάντηση είναι μια και συγκεκριμένη.
Η δυσφορία των Νεοδημοκρατών  ψηφοφόρων ήταν ήδη γνωστή στα στελέχη του κόμματος και οφείλετε στο γεγονός ότι πρωτοκλασάτα στελέχη  της Ν.Δ  στην Κόρινθο στήριξαν τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήμαρχο  στον Δήμο Κορινθίων δηλαδή τον Αλ Πνευματικό. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς μπήκαν και υποψήφιοι στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚΟΥ υποψήφιου.
Οι μνήμες από τις δημοτικές εκλογές ήταν νωπές και η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε το τίμημα της συμπεριφοράς αρκετών στελεχών της στις Δημοτικές εκλογές.
Μάλιστα όπως τόνιζαν γνωστά στελέχη της Ν.Δ στην Κόρινθο το επόμενο διάστημα έχουν να δουν το φως της δημοσιότητας  πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία για το θέμα αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου