Breaking

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Έστειλε τα ονόματα η νομαρχιακή του Σύ.ριζ.α

Δεκ 29, 2014

37
 Σε μία επιβεβαίωση των προβλέψεων που κάνουν λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για την υποψηφιότητα Δήμα.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «η κινδυνολογία και η τρομολαγνεία που αποτέλεσε το βασικό πυλώνα πάνω στις οποίες βασίστηκε ολόκληρη η προσπάθεια για την εκλογή Προέδρου απέτυχε παταγωδώς» και πλέον η χώρα οδεύει ολοταχώς σε πρόωρες κάλπες που όπως τονίζουν «θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή πολιτικής και το τέλος της λιτότητας».
Στο ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα λάβει χώρα στις 14:00 το μεσημέρι βλέπουν την τελευταία πράξη του κυβερνητικού συνασπισμού.
Εν τω μεταηξύ στο μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας εδώ και καιρό προεξοφλήσει την αδυναμία εκλογής του Σταύρου Δήμα, τελούν ήδη σε προεκλογικό πυρετό, με τα ψηφοδέλτια του κόμματος να είναι ακόμα υπό κατάρτιση. Οι νομαρχιακές επιτροπές στέλνουν τις προτάσεις τους για τις επιμέρους υποψηφιότητες, με τον τελικό λόγο να έχει η ειδική επιτροπή που συστήθηκε στην Κουμουνδούρου για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των υποψηφίων θα πρέπει να προέρχονται από τις προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών. Σε αυτήν την επιτροπή μετέχουν εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, οι Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κορωνάκης.
Η συγκρότηση ωστόσο των ψηφοδελτίων παραμένει γρίφος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τα ανοίγματα τόσο στη ΔΗΜΑΡ όσο και σε στελέχη άλλων κομμάτων, μεταξύ αυτών και πολλών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία ωστόσο έχουν διαχωρίσει τη θέση τους κλιμακώνονται. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής επανέλαβε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στη λογική των ευρύτερων συμμαχιών, στέλνοντας το μήνυμα τόσο στους ανεξάρτητους βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας, όσο και στους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη δύναμή του από τη στήριξη μίας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, ο Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας, με άρθρο του στον ιστότοπο iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας με άρθρο του με τίτλο «Με ΔΗΜΑΡ και στελέχη του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, ανατροπές δεν γίνονται» εκφράζει για μία ακόμη φορά την αντίδραση μερίδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα «ανοίγματα» του Αλέξη Τσίπρα.
«Όσοι από θέσεις ευθύνης ασπάστηκαν και εφάρμοσαν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ξεπούλησαν τη χώρα μας και παρέδωσαν το λαό για εκμετάλλευση στα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα, δεν μπορούν και πάλι από θέσεις ευθύνης να παλέψουν μαζί του για την ανατροπή» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Μαυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου