Breaking

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το ΣΔΟΕ αναζητεί τις άγιες κυρίες





Φουντώνει το μυστήριο γύρω από τις καλές Σαμαρείτισσες οι οποίες τόσο τα Χριστούγενναόσο και τις ημέρες του Πάσχα επισκέφτηκαν την κατάμεστη από κόσμο Βαρβάκειο αγορά και προκάλεσαν πληθώρα συζητήσεων γύρω από την πραγματική τους ταυτότητα.

Κάποιοι έκαναν λόγο για διαφημιστικό κόλπο, ωστόσο η αγορά βοά για την άριστη συμπεριφορά των 10 κυριών και τη φιλεύσπλαχνη διάθεσή τους να προσφέρουν 50.000 ευρώ για την εξασφάλιση τροφίμων που δόθηκαν σε φτωχούς και απόρους.

Ο μύθος που δημιούργησαν οι εν λόγω γυναίκες, αλλά και οι αντιφατικές μαρτυρίες των εμπόρων, προκάλεσαν τις υποψίες των Αρχών, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς να δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ για τη διενέργεια έρευνας.

Να τονιστεί, βέβαια, ότι ουδείς αμφισβητεί τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου και στις 16 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη: «Όλη αυτή η ιστορία με τον... αόρατο φιλάνθρωπο επιχειρηματία που εμφανίζεται μέσω κυριών οι οποίες μεταφέρονται σε πολυτελή τζιπ παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα στη Βαρβάκειο κίνησε την περιέργεια και του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και του ΣΔΟΕ. Σου λένε 'ποιος είναι αυτός που υποτίθεται ότι μοιράζει μέσα σε μία ώρα 50.000 ευρώ - τόσο υπολόγισε τον τζίρο ο πρόεδρος της Βαρβακείου κ. Κλ. Τσιρώνης - χωρίς ουδείς να γνωρίζει από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Τα έχει δηλώσει στην εφορία;».

«Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται στην αγορά δίμετρες κυρίες και κανείς να μην τις έχει αντιληφθεί, έστω να τους βγάλει μία φωτογραφία με το κινητό του; Γιατί οι έμποροι από άλλους πάγκους δεν είχαν ιδέα και, όταν ρωτήθηκαν για το περιστατικό, απλώς γελούσαν; Πώς είναι δυνατόν να ξόδεψαν 50.000 ευρώ και ο τζίρος στην αγορά την ίδια ημέρα να ήταν πολύ μικρότερος; Και, τέλος, γιατί ένας-δυο καταναλωτές που βρέθηκαν όντως να πουν ότι τους πληρώθηκε η αγορά που έκαναν, δήλωσαν ότι η αξία του κρέατος που προμηθεύτηκαν ήταν από έξι έως και δέκα ευρώ;» αναρωτήθηκαν στο Υπ. Ανάπτυξης.

Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Πέραν του γεγονότος ότι η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, υπήρξαν ορισμένες φήμες (που διακινήθηκαν το βράδυ της Μ. Τετάρτης) ότι κάποιος επιχειρηματίας (ειπώθηκε και το όνομά του) βρίσκεται από πίσω και ότι δεν επιθυμεί τη δημοσιότητα, αφού αυτό που έκανε το έκανε για καθαρά φιλανθρωπικούς λόγους, για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Pause
Current Time0:35
/
Duration Time0:42
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
360p

Φωτό: Το ΣΔΟΕ στη Βαρβάκειο
Φωτό: Το ΣΔΟΕ στη Βαρβάκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου