Breaking

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Το Χωριό μας ως ζωντανό κύτταρο Αλλαγής και Προόδου»


Η απόφαση μου να αποδεχτώ την πρόταση της Μαριλένας να συμμετέχω στον συνδυασμό του Γιώργου στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές βασίζεται στην κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει να μετατρέψουμε τα χωριά μας από απλά «συναισθηματικά καταφύγια» σε ενεργά κύτταρα κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής εξέλιξης.
Όλοι εμείς που έχουμε συνειδητά αποφασίσει να συνδέσουμε τις ζωές μας με τα χωριά μας, αναγνωρίζουμε στην απόφαση αυτή, την πίστη μας σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και δημιουργίας που βασίζεται στον σεβασμό στην φύση, στην ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία και στην ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά.
Η πρωτόγνωρη πολιτισμική κρίση που βιώνουμε ανέδειξε τα όρια ενός αναπτυξιακού μοντέλου που ερήμωνε τα χωριά μας και τις γιγάντωνε τις πόλεις μας. Ήρθε η ώρα όμως να αναστρέψουμε αυτό το αποτυχημένο μοντέλο διαβίωσης και κοινωνικής λειτουργίας προς όφελος της Κορινθίας μας και των πολιτών της.

 Ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας και ανάσα στις πόλεις μας.
Είμαστε έτοιμοι να ξαναβρούμε την αναπτυξιακή μας ισορροπία και εκτιμώ ότι τα χωριά μας πρέπει να αναδειχτούν σε πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας. Η αγροτική παραγωγή και οι αγρότες μας θα πρέπει να επιβοηθηθούν αλλά και να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις των καιρών θέτοντας την «Ποιότητα» ως το χαρακτηριστικό για την δημιουργία οικονομικής υπεραξίας. Μέλημά μας , η αρχιτεκτονική μας αφύπνιση ιδιαίτερα για τα χωριά μας που ακόμα δεν έχουν πληγεί από την άναρχη αστικοποίηση και μπορούν να γίνουν «σημεία τουριστικής αναφοράς». Αλλά κυρίαρχα, η επιστροφή σε ένα αξιακό σύστημα που αναδεικνύει την απλότητα και την ζεστασιά που μας διέκρινε και πιστεύω ότι μας διακρίνει, ως λαό, ακόμα έστω και εάν κάπου χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Όλα αυτά είναι αρκετά για να γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι φορείς της αλλαγής που όλοι επιθυμούμε.

Προσωπικά εργαζόμενος στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και στην ενασχόληση μου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άγιου Βασιλείου, έχω την χαρά να λαμβάνω την αγάπη πολλών συνανθρώπων. Αυτό είναι το κίνητρο μου να συνεχίζω να προσφέρω στους συνανθρώπους μου και ως ανταπόδοση μου αρκούν και με το παραπάνω ένα χαμόγελο και ένας ζεστός λόγος. Ίσως σε κάποιους αυτά τα απλά πράγματα να μην φαντάζουν αρκετά αλλά αυτό είναι ακριβώς το διαφορετικό που επιθυμώ να πρεσβεύω και με την παρουσία μου σε αυτές τις Περιφερειακές εκλογές, «την ομορφιά της απλότητας» .

«Τα χωριά της Κορινθίας μας είναι το Σπίτι μας και αξίζουν το σεβασμό μας, το σεβασμό όλων»

Μπίτζιος Αναστάσιος του Μιχαήλ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»

με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε

 και την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Μαριλέννα Σούκουλη

Τηλ. Επικοινωνίας: 6945464414

e-mail: tasosmpi78@gmail.com

l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου