Breaking

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

“4η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στην Κόρινθο”



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων , σας προσκαλεί στην  “ 4η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στην Κόρινθο”,

το Σάββατο 5 Απριλίου, 10.30πμ στο Δημοτικό Θέατρο.
Στη γιορτή συμμετέχει η Πρεσβεία της Ιρλανδίας* και καλεσμένη   συγγραφέας, θα είναι η αγαπημένη σε όλους μας  Άλκη Ζέη.
Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας θα έχουν την ευκαιρία ,να εκθέσουν  ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα αγαπημένα τους βιβλία,
στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και στις γειτονιές της πόλης.
Τις προηγούμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις
μουσικής, θεάτρου και θεάτρου σκιών, στην Πινακοθήκη,
στο Δημοτικό Θέατρο και στη Βιβλιοθήκη.
Τα βιβλιοπωλεία που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην
έκθεση βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του θεάτρου                      παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη στο τηλ.: 2741028048.

* Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Επίσης  κάθε χρόνο, μία χώρα – μέλος της ΙΒΒΥ, αναλαμβάνει το υλικό του εορτασμού ( αφίσα και μήνυμα ) για την Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου. Το 2014 υπεύθυνη χώρα, είναι η Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου