Breaking

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κατάθεση «βόμβα»! - Παίρναμε εντολές από το γραφείο του Παπανδρέου


Κατάθεση «βόμβα», βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, γύρω από το σκάνδαλο με την αμαρτωλή ΜΚΟ και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου στη λειτουργία και τη χρηματοδότησή της...

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, με προγράμματα σχετικά με αποναρκοθετήσεις, με επίσημη ονομασία, Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, απασχολεί τις τελευταίες μέρες τη δικαιοσύνη, ενώ μία κατάθεση υπαλλήλου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), που μάλιστα περιλαμβάνεται στο πόρισμα-φωτιά της Οικονομικής Αστυνομίας, έρχεται να «κάψει» τον πρώην πρωθυπουργό και να κάνει γνωστή της εμπλοκή του, από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών που κατείχε τότε.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, υπάλληλος της ΥΔΑΣ από το 2000 έως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Γενικά τόσο για το ΔΚΑ όσο και για τις άλλες ΜΚΟ, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών γινόταν αποκλειστικά από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όσον αφορά στα ξενόγλωσσα παραστατικά, σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό θα έπρεπε να παραδοθούν μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα και θεωρημένα από δικηγόρο.

Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι αφενός μεν δεν επαρκούσε το προσωπικό της ΥΔΑΣ και αφετέρου δεν μας είχε δοθεί κάποια εντολή σχετικά με την πραγματοποίηση οποιουδήποτε προελέγχου, όσον αφορά στα προγράμματα των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν την περίοδο 2000-2004».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου