Breaking

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

OI « ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ» ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ !

January 28, 2014

Μετά τις μεγάλες  καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 στο Δήμο Τενέας η EUROBANK έκανε ένα σημαντικό  και ακριβό δώρο στον τοπικό Δήμο προκειμένου να οργανώσει όσο καλύτερα γίνεται την πολιτική προστασία του Δήμου.

Το δώρο ήταν η πληρωμή ενός πολύ ακριβού τζιπ  που είναι ειδικό και στην χώρα που κατασκευάζεται την Αμερική γι αυτές τις περιπτώσεις .
 Πρόκειται για το JEEP PATRIOT  RIS αξίας άνω των 35.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνοδευόταν και από μια σπουδαία «προίκα» συμπληρωματικών εργαλείων για την πολιτική προστασία. Τρέιλερ – πυροσβεστήρα , και όλα όσα χρειάζονται για μια διασωστική παρέμβαση. Φτυάρια , ξινάρια, τσεκούρια προβολείς , σειρήνες κ.ά
Θεωρούμε ότι η κίνηση του τότε δημάρχου Τενέας   Χρήστου Χασικίδη με καθαρό και διάφανο τρόπο ήταν η καλύτερη επιλογή για να έχει στην κατοχή του  ο δήμος , ένα τόσο σπουδαίο εργαλείο στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας .
Ήρθαν όμως οι πρώτες εκλογές του Καλλικράτη και ο Δήμος Τενέας συνενώθηκε με τον Δήμο Κορινθίων.
Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι Δήμοι και γενικώς οι Δημόσιες Υπηρεσίες  απαγορευόταν να έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα πάνω από 1400 κυβικά.
Οπότε έπρεπε όσα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού είχαν στην διάθεσή τους , να τα παραδώσουν στο κράτος.
Μπορούσαν όμως λόγω ειδικών συνθηκών, να ζητήσουν την κατ εξαίρεση κατοχή ενός τέτοιου μεγάλου αυτοκινήτου. Για ορεινές περιοχές του Δήμου , για  πυροπροστασία στα δάση κ.ά και να το εντάξουν  ως κρατικό αυτοκίνητο στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας του Δήμου.
Στο δήμο Κορινθίων η Δημοτική Αρχή του Αλέκου Πνευματικού , βρήκε το παραθυράκι του νόμου και μετέφερε το ακριβό αυτό τζιπ στην ΔΕΥΑΚ που είναι Δημοτική Επιχείρηση.
Έτσι λοιπόν το παρέλαβε μόνιμα στην διάθεσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δηλαδή ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός και το μετέτρεψε σε προσωπικό του αυτοκίνητο.
Με αυτό μετακινείται μονίμως ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις εκτός υπηρεσιακών αναγκών. Με αυτό μετακινείται Σαββατοκύριακα  , γιορτές , αργίες σε Κορινθία και εκτός Κορινθίας. Το αυτοκίνητο δεν διαθέτει κρατικές πινακίδες ή χαρακτηριστικά κρατικού αυτοκινήτου(οι πλαϊνές πορτοκαλί λουρίδες).
Το έχουν δει όλοι οι Κορίνθιοι έξω από κέντρα διασκεδάσεων , έξω από ταβέρνες , έξω από γήπεδα και άλλα άσχετα με την υπηρεσιακή του ιδιότητα μέρη.
Όπως βλέπεται στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης  την περασμένη Κυριακή ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλέκος Πνευματικός είχε υπηρεσιακή αποστολή να πάει στο γήπεδο να δει την «Μπάρτσα» και είδαμε σταθμευμένο (σχεδόν καμουφλαρισμένο) το αμάξι έξω από την Βορεινή μάντρα του Δημοτικού Σταδίου.
Βεβαίως θα πρέπει να πούμε ότι με τον ίδιο τρόπο ο δήμαρχος κυκλοφορούσε πριν το τζιπ , την μαύρη μερσεντές μεγάλου κυβισμού την οποία επίσης δεν παρέδωσαν στο κράτος αλλά την ενέταξαν και αυτή στα αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΚ .
Μετά την σημερινή μας αποκλειστική αποκάλυψη θέλουμε να θέσουμε προς κάθε υπεύθυνο τα ακόλουθα ερωτήματα:
-Κυκλοφορεί νόμιμα το αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες ΚΡΝ 9790 και χωρίς τα χαρακτηριστικά υπηρεσιακού αυτοκινήτου;
- Γιατί δεν ενέταξαν το σπουδαίο αυτό αυτοκίνητο στην πολιτική προστασία του Δήμου όταν μάλιστα  έχει δωριθεί  γι αυτόν τον σκοπό ,ζητώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών την κατ εξαίρεση χρησιμοποίησή του λόγω ειδικών γεωγραφικών συνθηκών του Δήμου; (ορεινές περιοχές και δάση).
-Έστω και με την ομπρέλα της ΔΕΥΑΚ ο πρόεδρός της δικαιούται να το χρησιμοποιεί για ιδιωτικούς λόγους όπως κάνει σε πλείστες περιπτώσεις; Για τις μετακινήσεις του κόβει δελτίο κίνησης ;
-Πόσα χιλιόμετρα έχει πραγματοποιήσει το αυτοκίνητο από την ημέρα που περιήλθε στον Δήμο Κορινθίων (ΔΕΥΑΚ) και τι έχει στοιχίσει η χρήση του στους φορολογούμενους Κορίνθιους πολίτες;
-Η αντιπολίτευση του Δήμου γνώριζε για αυτό που αποκαλύπτουμε  εμείς σήμερα και αν όχι εφ όσον το μαθαίνει από εμάς σήμερα  σε τι πολιτικές και υπηρεσιακές ενέργειες είναι διατεθειμένη να προβεί;
Περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας που πιστεύουμε ότι είναι ερωτήματα και του κάθε Κορίνθιου πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου