Breaking

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος κυκλοφορούσε με τζιπ και πλαστές πινακίδες!


Πρόκειται σύμφωνα με την αστυνομία για τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Στεφάνου και υπαστυνόμο ο οποίος υπηρετεί στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής... 


Και οι δυο είχαν από ένα τζιπ 2.000 κυβικών, είχαν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και κυκλοφορούσαν με πλαστές!

Όπως ανακοινώθηκε, σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος των δύο Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ενός ιδιώτη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ο υπαστυνόμος, συνελήφθη επ αυτοφωρω και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ότι οι δυο αστυνομικοί κυκλοφορούσαν με πλαστές πινακίδες για να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας.

Από τις έρευνες προέκυψε και η εμπλοκή 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου αλλά και του Υπαστυνόμου και σε υπόθεση κατοχής πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ., για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνος ήταν ο ίδιος στην Υπηρεσία του.

Ο υπαστυνόμος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Είχε μάλιστα καταθέσει τις αυθεντικές πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τη σχετική δήλωση ακινησίας (έτους 2012).

Στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (200) ένσημα των 0,44 ευρώ, (1.100) των 0,23 ευρώ, (3.400) των 0,15 ευρώ και (4.037) των 0,35 ευρώ.

Ερευνα έγινε και στο τυπογραφείο του 49χρονου ιδιώτη, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή πινακίδα ΙΧ.

Πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ακόμα, ύστερα από έλεγχο, ότι έφερε και το αυτοκίνητο του 48χρονου Αστυνόμου.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου