Breaking

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ένοχος ο δημοσιογράφος που απεκάλεσε τον Γυμνασιάρχη την Μυτιλήνης "νεοναζί"επειδή είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο "Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973"


Ένοχος σε πρώτο βαθμό για «απλή εξύβριση» επειδή χαρακτήρισε “νεοναζί” τον γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κρίθηκε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας Στρατής Μπαλάσκας.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελλιοδικείο Μυτιλήνης έκρινε την Τετάρτη ότι ο δημοσιογράφος δεν διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου για το οποίο επίσης κατηγορήθηκε αλλά κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής εξύβρισης, για το οποίο του επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή φυλάκισης έξη μηνών.


Η μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου κατατέθηκε ύστερα από δημοσίευμά του στην τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Εμπρός» στο οποίο ασκούσε κριτική σε γνωστό εκπαιδευτικό, ο οποίος με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο "Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973" συνοδευόμενο από δύο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.

Σύμφωνα με τη μήνυση ο εκπαιδευτικός δηλώνει ότι συκοφαντήθηκε από τις φράσεις “ο γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής” και “ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί - γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης”. dexiextrem


Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/11/1973_28.html#ixzz2m0GGaXg0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου