Breaking

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταγγελίες για τη συμπεριφορά των τραπεζών!


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 30, 2013

sxedon_ametavlhtes_oi_trapezikes_katatheseis_sthn_ellada_390682_bΔύο μέτρα και δυο σταθμά, εφαρμόζουν οι τράπεζες απέναντι στους φορολογούμενους, που σπεύδουν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητές με το φόρο εισοδήματος.

Όπως συμπεριφέρεται το αθάνατο ελληνικό Δημόσιο έτσι και αυτές. Ενώ δέχονται ασμένως την καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος με βάση το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα από το taxisnet, δεν πράττουν το ίδιο στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό τυπωμένο από το διαδίκτυο.

Οι υπάλληλοι ξεκαθαρίζουν ότι οι φορολογούμενοι θα πάρουν τα χρήματα μόνο όταν προσκομίσουν το πρωτότυπο εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης, αυτό δηλαδή που ταχυδρομείται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πρόσφατα, ζήτησε από τους φορολογούμενους που δεν είχαν λάβει το χρεωστικό τους εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ να το τυπώσουν από το διαδίκτυο για να πληρώσουν τη δόση του Αυγούστου, τώρα όμως δεν παρεμβαίνει για να μπορούν και οι φορολογούμενοι με τυπωμένο πιστωτικό εκκαθαριστικό, να λάβουν τα χρήματά τους.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης αρκέστηκε να πει μέσω Twitter (και όχι με επίσημη ανακοίνωση) ότι τα δύο έγγραφα έχουν την ίδια ισχύ… άρα κακώς οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν τους φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών που έχουν γίνει, οι τράπεζες:

-Δέχονται τα εκκαθαριστικά που έχουν εκτυπωθεί από το taxisnet, μόνο στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι επιθυμούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

-Δέχονται και τα εκτυπωμένα εκκαθαριστικά από φορολογούμενους που θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος, αλλά αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση 5% που προβλέπει ο νόμος. Ισχυρίζονται ότι για την χορήγηση έκπτωσης απαιτείται η προσκόμιση του πρωτότυπου εγγράφου.

-Δεν αποδέχονται εκτυπωμένα εκκαθαριστικά σε περίπτωση επιστροφής φόρου υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών, με οδηγίες που έχει δώσει παλιότερα, έχει διευκρινίσει ότι οι επιστροφές φόρου θα δίνονται σε όσους έχουν τα πρωτότυπα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Πηγή:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου