Breaking

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σπαρταθλον 2013: Σε εξέλιξη οι Αθλητές που τρέχουν απο Αθήνα-Σπαρτη


Σπαρταθλον 2013: Σε εξέλιξη οι Αθλητές που τρέχουν απο Αθήνα-Σπαρτη
Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής μπροστά στην Ακρόπολη το «Σπάρταθλον».
Οι αθλητές θα τερματίσουν στην Σπάρτη.
Τον αγώνα ξεκίνησαν τελικά 321 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες, αν και οι αρχικές συμμετοχές ήταν 333.

Πάντως το πόσο επίπονος είναι ο αγώνας φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλοί εγκαταλείπουν και δεν καταφέρνουν να τερματίσουν καλύπτοντας τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη εγκατέλειψε ο Αμερικανός Μάικ Μόρτον ενώ μάλιστα ήταν πέμπτος στην κατάταξη, καθώς ένοιωσε ένα τράβηγμα που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.
Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους δρομείς υπεραποστάσεων που είχε εφέτος εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες των 24 ωρών, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με το «Σπάρταθλον» έναν από τους πιο δύσκολους υπερμαραθώνιους του κόσμου.
Πίσω από τον Ολλανδό Λάντινκ που προπορεύεται, ακολουθούν ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα και ο έμπειρος Ιταλός Ιβάν Γκουντίν που έχει κερδίσει δύο φορές το «Σπάρταθλον» ακολουθώντας όπως πάντα έξυπνη τακτική, κάνοντας σωστή κατανομή δυνάμεων.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αμερικανός Χαντ Ρίκλεφς και πέμπτος πλασαρίστηκε ο Έλληνας Στέργιος Αναστασιάδης που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και επιδιώκει την διάκριση στον επίπονο αγώνα.
Έπαθλο για τους αθλητές που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα, που θα τους προσφέρουν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον» Παναγιώτης Τσακίρης και ο δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος.
Το Σάββατο το βράδυ στη κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνει η βράβευση των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα.
Δείτε την ζωντανή μετάδοση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου