Breaking

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός δεν έρχεται να υπερασπιστεί τις επιλογές του..Τσίπρας: Δεν μας δεσμεύει καμιά υπογραφή σας



Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

 Αναφέρομενος ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο για μέτρα αφαίμαξης από μια ούτως ή άλλως "αιμορραγούσα οικονομία".

 Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τα συνεχόμενα μέτρα έχουν επιφέρει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, ενώ σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι ο προθάλαμος για να μετατραπεί η Ελλάδα στη μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν θα έχει καθόλου δημόσια περιουσία.

 "Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

 "Κάθε καταστροφική σας επιλογή βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και το λαό στη δυστυχία ... ολοένα και χάνουμε πολύτιμα εργαλεία για την επιστροφή της χώρας στην αξιοπρέπεια" σημείωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. "Ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού και παιδιών που λιποθυμάνε στα σχολεία. 400 χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. 150.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ενώ σε τρία χρόνια μνημονίου καταστράφηκαν 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας...Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου και της κυβέρνησης. Τα συγχαρητήριά μας για τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά της..

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμη: "Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε: "Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υποιυργού Οκονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου