Breaking

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Διατροφή Για Απώλεια Βάρους


Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Χάστε ένα πόντο το μήνα, χωρίς στερήσεις ή αυστηρή καταμέτρηση των θερμίδων.

Ακολουθήστε απλώς τα μυστικά που ακολουθούν…
Ξεκινήστε με γάλα

Το πρωινό ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας, γι’ αυτό φροντίστε να τρώτε νωρίς.

Για ένα πρωινό που θα σας «κρατήσει», προτιμήστε άπαχα γαλακτοκομικά, πλούσια σε πρωτεΐνες. Προσθέστε το γάλα σε δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ρίξτε το στο ψάρι

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, παρέχουν βιταμίνη D, η έλλειψη της οποίας στην έναρξης μιας δίαιτας μπορεί να εμποδίζει την απώλεια βάρους. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η βιταμίνη D ίσως μειώνει την όρεξη.
Εθιστείτε στα λαχανικά

Γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά και φρούτα που έχουν λίγες θερμίδες αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (αφήνοντας ελάχιστο χώρο για άλλο φαγητό).

Προτίμησε χορταστικές τροφές που σε βοηθούν να χάσεις βάρος και ταυτόχρονα να χορταίνεις. Επίσης, διάλεξε φρέσκα, χωρίς φυτοφάρμακα προϊόντα: τα βιολογικά έχουν συνήθως περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.
Αλλάξτε ζυμαρικά

Για να μετατρέψετε το πιάτο αυτό σε σούπερ τροφή, προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Έχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων με τα κατεργασμένα, αλλά παρέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οπότε χορταίνετε με μικρότερη ποσότητα.

Για να κρατάτε υπό έλεγχο τις θερμίδες, βάλτε τα σε ένα μπολ για δημητριακά παρά σε μεγάλο πιάτο και αρκεστείτε σε μία μερίδα 1 φλιτζανιού (άβραστα).
Βάλτε λίγο λίπος

Η κατανάλωση λιπαρών σας χορταίνει, πράγμα που σημαίνει ότι τρώτε λιγότερο συνολικά. Επίλεξε υγιεινά έλαια, ιδιαίτερα αυτά από ξηρούς καρπούς, ελιές και ψάρι. Αλείψτε το σάντουιτς με βούτυρο από ξηρούς καρπούς ή αντικατάστησε το τυρί με αβοκάντο.
Αυξήστε τις φυτικές ίνες

Ενισχύστε την αδυνατιστική δράση του τοστ σας φτιάχνοντάς το με ψωμί που έχει 4 ή 5 γραμμ. φυτικές ίνες ανά φέτα.

Για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα, διαλέξτε ψωμί που περιέχει λιναρόσπορους. Περιέχουν λιγνάνη, ένα φυτοοιστρογόνο που σχετίζεται με την απώλεια βάρους.
Σταματήστε για σήμερα

Το σώμα σας μπορεί να μην καίει το φαγητό που τρώτε αργά το βράδυ τόσο αποτελεσματικά όσο όταν είναι ακόμα μέρα, αποκαλύπτει μια μελέτη στην επιθεώρηση Obesity.

Σταματάτε να τρώτε δύο ώρες πριν το ύπνο. Αν πραγματικά πεινάτε, φάτε ένα σνακ των 150 θερμίδων. Αν όχι, πιείτε λίγο τσάι, κλείστε το φως και αποχαιρετίστε το ψυγείο μέχρι το επόμενο πρωί.
Προσοχή στη ζάχαρη

Ακόμα κι αν αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τα σοκολατάκια, τα πρόσθετα σάκχαρα αυξάνουν τη συνολική ημερήσια κατανάλωση θερμίδων.

Για να περιορίσετε την ποσότητα πρόσθετων σακχάρων, διαβάζετε τις ετικέτες στη βρόμη, τα δημητριακά, τα φρούτα και τις σάλτσες σε κονσέρβα. Ψάξτε για σιρόπι γλυκόζης, μελάσα, μέλι και οτιδήποτε τελειώνει σε –όζη (όπως η δεξτρόζη ή η μαλτόζη) είναι ζάχαρη αλλιώς.
omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου