Breaking

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Συναντήσεις αγροτών με τους συναρμόδιους υπουργούς


Φεβρουαρίου 25, 2013

Την ελπίδα να έχει θετική έκβαση η σημερινή συνάντηση τεσσάρων υπουργών με εκπροσώπους των αγροτών, μετά και την εξαγγελία για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, εξέφρασε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στα Φάρσαλα.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 14.00 μετά το μεσημέρι και σ’ αυτήν θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, καθώς και επιτροπή αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.
Πάντως, μετά τις 12.00 το μεσημέρι πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από μπλόκα αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν κι ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.
Η δέσμευση που έλαβαν στη συνάντηση -που είχαν αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Μαξίμου- με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου και την εξαγγελία για άμεση συγκρότηση επιτροπής προς τούτο, φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις τους.
«Μεταφέραμε στους αγρότες τα αποτελέσματα των επαφών και στις συνελεύσεις που κατά τόπους έγιναν τούτο το Σαββατοκύριακο αποφασίστηκε η σταδιακή αποχώρηση των τρακτέρ από μπλόκα στη Βόρειο Ελλάδα κι αλλού» δήλωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Χρήστος Γκόντιας.
«Η αποχώρηση των τρακτέρ από περίπου 22 μπλόκα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, διότι περιμένουμε αύριο τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν συνάδελφοί μας με τους υπουργούς, αλλά και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό την Τρίτη» πρόσθεσε ο κ. Γκόντιας, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων εκτός από τα τρακτέρ στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου