Breaking

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σε ενάμιση μήνα η μετεξέλιξη του «Ελλήνων Πρωτοβουλία» σε κόμμα




Αναμένονται προσχωρήσεις και από άλλα κόμματα.
Το Forum «Ελλήνων Πρωτοβουλία», το οποίο ιδρύθηκε ...

σήμερα, φιλοδοξεί να διαδραματίσει παρεμβατικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα έχοντας αντιμνημονιακή ατζέντα, και απευθυνόμενο στον «πατριωτικό κεντροδεξιό και κεντροαριστερό χώρο», σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα 21 ιδρυτικά του μέλη εκπροσωπούν, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και γεωγραφική κατανομή της χώρας, ενώ πρόεδρος είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γ. Βάμβουκας.

Τα πολιτικά πρόσωπα που συγκαταλέγονται στα 21 ιδρυτικά μέλη των «Ελλήνων Πρωτοβουλία» είναι ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν πρόκειται να πολιτευθεί, και ο πρώην γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος συμμετέχει «για να σηματοδοτήσει την προέλευση των βασικών στελεχών του forum».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε περίπου ενάμιση μήνα, το forum «Ελλήνων Πρωτοβουλία» θα μετεξελιχθεί σε πολιτική κίνηση, και θα υπάρξει η ιδρυτική διακήρυξη της νέας δομής.

Σύμφωνα με στελέχη, αναμένονται προσχωρήσεις και από άλλα κόμματα, τόσο σε επίπεδο βουλευτών, όσο και σε επίπεδο στελεχών. Πολύ κοντά στο forum «Ελλήνων Πολιτεία» βρίσκονται -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- οι βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες -εκτός του Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του- καθώς και οι αποχωρήσαντες βουλευτές από τη ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μαρκόπουλος -ο οποίος δεν συμετέχει στο εγχείρημα- είναι σκεπτικός για την Κίνηση που ιδρύθηκε σήμερα και θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομιλητές του κ.Μαρκόπουλου, ο πρώην υπουργός και πρώην κορυφαίο στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «θα το παρακολουθήσει με συμπάθεια αφού είναι φίλοι του αυτοί που το ίδρυσαν». Σε αυτή τη φάση ο Κώστας Μαρκόπουλος θα επιλέξει το δρόμο του ανεξάρτητου βουλευτή, αφού εκτιμά ότι δεν υπάρχει χώρος για νέους σχηματισμούς αυτή τη στιγμή, και δεν είναι ευνοϊκή η συγκυρία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, όπως λέει στους συνομιλητές του.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ.Μαρκόπουλος φέρεται να έχει «πολύ μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ότι πάει κάπου, σε κάποιο σχηματισμό, από το να τους εξηγήσει γιατί μένει παρατηρητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου